27 / 04 / 2024

doğal gaz

doğal gaz

PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye'nin en önemli sanayi merkezlerinden olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz zamları sonrasında tüketimin azaldığını bildirdi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları düşüyor

Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'da sanayide çarklar yavaşlarken, hanelerde ise ısınmanın farklı alternatifleri aramaya ve tasarruf yollarına odaklanıldı. İki kesimin talebi azalınca fiyatlar da düşmeye başladı.

Doğal gaza indirim! Doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

Avrupa ülkelerinde kasım vadeli şekilde doğal gazın megavatsaat fiyatı yüzde 9 oranında azaldı. İşte detaylar…

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

Milyonlarca borçlu için kritik gün bugün! Hepsi siliniyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler için kritik gün geldi çattı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlanıyor. Yasanın kabul edilmesiyle 10 milyon kişi kara listeden kurtulacak. İşte ayrıntılar…

Doğal gaz desteğinde son dakika gelişmesi! Kapsam genişletildi, tutar yükseltildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz Tüketim Desteği’nde yıllık 450 lira - 1.150 lira arasında yapılan yardım tutarı da yükseltildi. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi? İşte cevaplar

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

BOTAŞ’dan flaş açıklama! Doğal gaz iddialarına cevap gecikmedi!

BOTAŞ'tan, bazı basın yayın kuruluşlarında  "Doğal gaz depolarında 600 milyon metreküp eksik var" şeklinde çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada, BOTAŞ aleyhine algı oluşturmaya yönelik maksatlı ve gerçek dışı haberler ile kamuoyu gündeminin meşgul edildiği belirtildi.

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

Kulislere yansıyan iddialara göre, BOTAŞ, Rus doğal faz şirketi Gazprom'dan, borcun bir kısmının 2024 yılına ertelenmesi için gayrı resmi talepte bulundu.

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

Başvurular başladı! Hane başına 2500 TL veriliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan doğal gaz yardım ödemeleri için başvurular açıldı.

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ duyurdu

BOTAŞ'ın yayımladığı ekim ayı tarife tablosuna göre; doğal gazda mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı abonelerin ekim tarifesi sabit bırakıldı. Elektrikte de tüm abone gruplarının 1 Ekim'den itibaren geçerli olan tarifeleri de aynı kaldı.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Hemen buraya bakın!

Önemli bir bildiri doğal gaz kullanıcılarına iletilmiştir: Artık doğalgaz faturası ödemekle yükümlü olmayacaksınız! İşte ayrıntılar...

Doğal gaz ithalatı Mart ayında yüzde 26,6 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 26,6 azaldı ve yaklaşık olarak 4 milyar 557 milyon metreküp oldu.

Doğal gaz indiriminde flaş gelişme! Tarih verildi

Bedava doğal gaz için yeni gelişme yaşandı. Doğal gaz indiriminin ne zaman biteceği açıklandı. İşte merak edilen tüm detaylar...

0 lira doğal gaz faturası bekleyenler hemen bakın! Bu kişiler resmen doğal gaz faturalarını ödemek zorunda! 

0 TL doğal gaz faturası bekleyenler hemen bakın... Bu kişiler resmen doğal gaz faturalarını ödemek zorunda...

Doğal gaz faturası kabarık gelenlere müjde! Tüm bankalar seferber oldu! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

Son dönemlerde gündemdeki yerini koruyan doğal gaz faturalarıyla ilgili çeşitli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, doğal gaz faturası ödemesi yapan çok sayıda insanı yakından ilgilendiren çok önemli gelişme yaşandı.

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi doğal gaz faturalarını düzenlemedi iddiası! İstanbullular faturalarınızı kontrol edin!

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, ücretsiz doğal gaz tarifesinin İBB'nin doğalgaz faturasında düzenleme yapmadığını söyledi.

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Bedelsiz doğal gaz tüketiminde faturaların yarın kesilerek, abonelere gönderileceği açıklandı. İşte bedelsiz doğalgaz ile ilgili merak edilenler...

doğal gaz Haberi

doğal gaz

Kocaeli ve Gebze bölgesinde şehiriçi doğal gaz dağıtımı yapan PALMET'in Yönetim Kurulu Başkanı Samuray, özellikle kimya ve demir çelik sektörlerinde talebin düştüğünü ifade etti. Doğal gaza art arda yapılan zamlar sanayicinin tüketimi kısmasına neden oldu. Konuyla ilgili olarak Gazete Durum'a açıklama yapan  PALMET Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, Türkiye’nin en önemli sanayi merkezleri olan Gebze ve Kocaeli'de doğal gaz tüketiminin azaldığını belirterek özellikle demir çelik ve kimya sektörlerindeki firmalar başta olmak üzere sanayi kuruluşlarının gaz talebinin geçen yılında aynı dönemi oranla yüzde 15 gerilediğini açıkladı.Samuray, "Sanayinin gaz talebi, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 geriledi. Özellikle demir çelik ve kimyada gaz talebi düştü” diye konuştu. 

Hatırlanacağı üzere BOTAŞ, 1 Ekim'den geçerli olmak üzere kademe-2 sanayi tarifesine yüzde 5, demir,...