23 / 04 / 2024

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

Kulislere yansıyan iddialara göre, BOTAŞ, Rus doğal faz şirketi Gazprom'dan, borcun bir kısmının 2024 yılına ertelenmesi için gayrı resmi talepte bulundu.



Türkiye'nin gaz ödemelerinin bir kısmını 2024'e ertelemek istediği iddia edildi. Bloomberg'de yer alan habere göre, konuya yakın kaynaklar Türkiye'nin yüksek enerji fiyatlarından kaynaklanan ekonomik zararı azaltmak amacıyla Rusya'dan enerji faturasının bir kısmını ertelemesini talep etti. Konuyla ilgili kaynaklar Rusya'dan Ankara'nın doğalgaz ödemelerinin bir kısmını ertelemesini istediğini ileri sürdü. Haberde ismini açıklamak istemeyen kaynaklar, Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi BOTAŞ'ın ödemelerinin bir kısmını 2024'e ertelemek istediğini aktardı. İki taraf arasında bu konudaki görüşmelerin, BOTAŞ'ın ödeme yükümlülüklerinin yüzde 25'ini dolar yerine ruble olarak ödemesine izin veren bir anlaşmanın hemen ardından geldiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön