26 / 04 / 2024

Avrupa'da doğal gaz fiyatları düşüyor

Avrupa'da doğal gaz fiyatları düşüyor

Enerji kriziyle boğuşan Avrupa'da sanayide çarklar yavaşlarken, hanelerde ise ısınmanın farklı alternatifleri aramaya ve tasarruf yollarına odaklanıldı. İki kesimin talebi azalınca fiyatlar da düşmeye başladı.



Ortak gaz alımı, gazda tavan fiyat gibi çözümler üzerinde uzlaşma arayan Avrupa Birliği'nde sanayide ve hanelerde kullanılan doğal gazda talep azalınca fiyatlarda da gerileme oldu. Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de  Kasım vadeli doğal gaz fiyatları geçtiğimiz hafta sonundan itibaren düşmeye başladı. AB yetkilileri ortak alım konusunda uzlaşırken, gaz tavan fiyatı konusunda ise görüşmelerin devam edeceğini açıklamıştı.

Ukrayna - Rusya savaşıyla Rusya'ya uygulanmaya başlayan yaptırımlar ve akabinde Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını türlü nedenlerde kesmesiyyle Avrupa'da başlayan doğal gaz krizi Avrupa'nın arz talep dengesini de değiştirdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bir dizi önlemin alındığı Avrupa'da konutlarda ve sanayi kuruluşlarında doğal gaza talep düştü. Habere göre, Avrupa'da Kasım vadeli doğal gazın megavatsaat fiyatında yüzde 9 azalma kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön