25 / 04 / 2024

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.



Avrupa’yı sarsan doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş yaşandığı bildirildi.Merkezi Hollanda’da bulunan sanal doğalgaz ticaret noktası TTF’de Şubat 2023 vadeli kontratlarda doğalgazın megavatsaat fiyatı 58,4 eurodan işlem gördüğü açıklandı.

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

SAVAŞTAN SONRA REKOR SEVİYEYE ULAŞMIŞTI

Covid-19 salgını dönemindeki arz-talep dengesizliği nedeniyle ortaya çıkan ve Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası derinleşen enerji krizi, Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını rekor seviyede artırmıştı.

Avrupa ekonomilerin pandeminin etkilerinden kurtulmaya başlamasıyla Ağustos 2021’de megavatsaat başı 25 euro olan doğal gaz fiyatları Ağustos 2022’de tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak megavatsaat başı 342,8 euroya ulaşmıştı. Diğer yandan Avrupa’nın kış mevsiminde gaz arzında kısıt yaşayacağına ilişkin beklentiler de doğal gaz fiyatlarının artmasında etkili olmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön