25 / 04 / 2024

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

 Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.



Rusya Devlet Başkanı Putin’den gelen "Türkiye, Avrupa için en büyük gaz arz hattı olabilir" açıklaması kulisleri hareketlendirdi. Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi öncesinde gelen doğal gaz hattı açıklaması bakanlık yetkilileri tarafından da sürpriz olarak karşılandı. BloombergHT’de yer alan haberde; petrol fiyatlarına yönelik açıklamalar yapan Putin, Avrupa'ya doğal gaz akışı konusunda ise Türkiye'nin Avrupa için en büyük arz hattı olabileceğine işaret etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarına yönelik olarak uygulamaya konulan tavan fiyatın, enerji maliyetlerini daha artıracağını belirterek, son OPEC+ kararının hem üreticiler hem de tüketiciler için olumlu olmasını umut ettiğini ve OPEC+'nın koordinasyon içinde çalışacağını ifade etti. Avrupa'da gündemde olan petrol fiyatlarına tavan fiyatın enerji maliyetlerini daha da artıracağını belirten Putin, bu kış Avrupa'ya gaz tedarikine hazır olduklarını söyledi. Rusya'nın kontratlarla bağlanmış arza devam ettiğini ifade eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurabileceklerine ilişkin açıklaması büyük yankı uyandırdı.

Bakan Dönmez: Değerlendirilmesi gereken bir konu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön