29 / 03 / 2024

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

 Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.



 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye’de doğalgaz merkezi kurabiliriz” yönündeki açıklamaları, Enerji Bakanı Fatih Dönmez için de sürpriz oldu. Bakan Dönmez'in ilk yorumu  " Biz de ilk defa duymuş olduk" şeklinde oldu. Putin’in gündeme getirdiği Avrupa’ya, Karadeniz üzerinden doğalgaz sevki önerisini ilk defa duyduğunu belirten Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ilk defa duyduğu bu önerinin değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Putin’in söz konusu açıklamasının ardından düzenlenen bir panele katılan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Rusya Devlet Başkanı’nın önerisiyle ilgili soruya değerlendirmek için henüz erken olduğu yanıtını verdi. Bakan Dönmez, Avrupa'ya alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusunu ilk defa duyduklarını belirterek, bu tip uluslararası projelerin fizibilitelerinin yapılması gerektiği, hukuki, teknik ve ticari yönlerinin masaya yatırılması gerektiğini söyledi. Dönmez, "Türkiye Rusya ile bu ve buna benzer çeşitli uluslararası projeleri zamanında gerçekleştirmiş iki partner. Türk Akım bunlardan birisi… Bunlar oturulup konuşulup değerlendirilmesi gereken hususlar” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön