26 / 04 / 2024

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h



Türkiye'nin bulduğu doğal gazların hanelere girmesiyle doğal gaz faturalarının düşeceği beklentisi hayal oldu. BOTAŞ ve EÜAŞ'ın borçlanma ihtiyacı kat be kat arttı. Bu da ucuz doğal gazın hayalden öteye geçmeyeceğini ortaya koydu.  

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin (KİT) 2023 yılı mali hedefleri belirlendi. Buna göre BOTAŞ'ın 2022 yılında 16.4 milyar lira olan borçlanma ihtiyacı 2023 yılında 25 kattan fazla artarak 422.8 milyar liraya yükseldi. Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin (EÜAŞ) borçlanma ihtiyacı ise 3.4 milyar liradan 26 kat artarak 90.6 milyar liraya çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön