29 / 03 / 2024

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…



Anadolu Ajansı muhabirinin Gas Infrastucture Europe’un verilerinden derlemiş olduğu bilgilere göre, bugün itibarı ile Avrupa Birliği ülkelerindeki yer altı bulunan doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ı geçmiş durumda.

Bu şekilde,  Avrupa Birliği, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu.

Senede yaklaşık olarak 400 milyar metreküp doğal gaz tüketim yapan AB ülkeleri, geçtiğimiz sene doğal gaz ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde 40'ını Rusya'dan temin etmiş oldu.

Avrupa Birliği, savaşın başlaması ile birlikte üye ülkelerdeki yer altında bulunan doğal gaz depolarının kış aylarına kadar doldurulmasını zorunlu bir şekilde kılacak yasal düzenlemeler gerçekleşmişti.

Bu kapsam bütününde gaz depolarında bu sene için 1 Kasım 2022’ye kadar yüzde 80, daha sonraki senelerde ise yüzde 90 doluluğa ulaşılması düşünceler arasındaydı. Bugün itibarı ile Avrupa'nın doğal gaz depolarındaki toplam şekilde doluluk oranı yüzde 91,56 olarak kayıtlara geçti.

 Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90 ı aştı


Geri Dön