18 / 04 / 2024

rusya

rusya

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

BM ve IMF gibi kuruluşların dünyanın diğer ekonomilerine zarar verdiği için uyardığı Amerikan Merkez Bankası ne zaman duracak? İşte herkesin merak ettiği, "her şey ne zaman normale dönecek? sorusuna ışık tutacak yanıtlar.

Bir şirket daha Türkiye’den çekiliyor! Yarı fiyatına devretti!

Hyve Fuarcılık Anonim Şirketi, küresel ölçekteki ekonomik krizin ardından Türkiye'den çekilme kararı aldı.

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…

Sevkiyat korkusu buğday fiyatlarını vurdu! Buğday fiyatları yükseldi!

Rusya- Ukrayna arasındaki savaşının Karadeniz bölgesinden tahıl sevkiyatını yavaşlatmasına dair endişeler, buğday fiyatlarının artmasına neden oldu.

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

Doğal gaz fiyatları ile ilgili gelişme! Bakanlık duyurdu!

Doğal gaz fiyatları hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bu haberi Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı. İşte detaylar!

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Tavros'un Rusya'daki 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atıldı!

Rusya'nın Kaliningrad şehrinde 2015 yılında tamamlanması planlanan Tavros Yatırım Holding'e ait 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atıldı. Otelin işletmesi için, uluslarası standart ve ölçeklerde önde gelen otel zincirleriyle görüşülüyor.

Türk turzimciler, 2014 yılında Rusya pazarından umutlu!

Moskova'da düzenlenen İntourmarket Fuarı'na katılan Türk turzimciler, 2014 yılında Rusya pazarından umutlu görünüyor. İntourmarket'e katılan Türk turizmci ve otelciler, Rusya pazarında bu sezon yüksek büyüme sağlanacağı tahmininde bulundu...

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu!

Rusya' nın başkenti Moskova' da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turzimciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu. Turizmciler, 2014 yılının 2013' den geride olmayacağını dile getirdiler...

Rusya turizm fuarında Türkiye damgası!

Rusya turizm fuarında Türkiye damgasını vurdu. "Doğu' dan batıya, kuzey'den güneye " turizm köprüsü tasarımında, bin on metre karelik alana kurulan Türkiye destinasyonu, fuarın en çok ilgi çeken bölümünü oluşturdu.

Türkiye ile Rusya arasında turizm için ortak eylem planı imzalandı!

Intourmarket Seyahat ve Turizm Fuarı kapsamında açılan Türkiye standında bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federal Turizm Ajansı arasında turizm alanında 2014-2016 yıllarını kapsayan ortak eylem planı imzalandı...

BakYapı Rusya'da konut projesi gerçekleştirmeye hazırlanıyor!

MIPIM ' de bir Rus şirketiyle görüşen BakYapı, yeni bir işbirliğine hazırlanıyor. BakYapı Yönetim Kurulu Üyesi Bakgör, " Rusya, Avrupa'ya giriş kapımız olacak " diyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da gayrimenkul sahibi oldu!

Bulgaristan'ın Rusya Büyükelçisi Yuriy isakov, Bulgaristan'da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, sadece geçen yıl 10 bin Rusya vatandaşının Bulgaristan'da taşınmaz mülk satın aldığı kaydetti.

Tavros, MIPIM'de Rusya'daki büyük projesine imza atacak!

Tavros Yatırım Holding, bu yıl ki MIPIM Fuarı’nda önemli bir işbirliğine adım atacak. Cannes’daki Fuar’da Rusya’nın modern şehri Kaliningrad’daki 2015 yılında tamamlanması planlanan 5 yıldızlı otel projesinin imzaları atılacak…

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Rubleyi dengelemek için uzun zamandır kur bandını genişleten Rusya Merkez Bankası, enflasyonist baskı ve de mali istikrara karşı riskler nedeni ile faiz oranlarını yükselttiğini duyurdu.

Şişecam Rusya’da 275 milyon dolar yatırımla fabrika inşa ediyor!

Şişecam grubu, Rusya’ nın Tataristan Cumhuriyeti’ nde 10 milyar dolardan fazla ( 275 milyon dolar ) yatırımla düz cam ve araba camı fabrikası inşa ediyor...

Rusya’da tehlikeli bina yıkımı!

Rusya’da kepçeyle yapılan tehlikeli bina yıkımı kameraya yansıdı. Görüntülerde işlek bir cadde üzerinde yoğun trafiğe rağmen kepçe binanın duvarlarını yıkıyor. Kepçenin yıktığı duvar nedeniyle ortalık bir anda toz duman oluyor...

350 bin Rusya vatandaşı Bulgaristan'da emlak sahibi oldu!

Bulgaristan’ın Rusya Büyükelçisi Yuriy İsakov, Bulgaristan’da emlak sahibi olan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık 350 bin olduğunu belirtti. İsakov, Bulgaristan’daki emlak pazarında Rusların en önemli müşterilerden olduğuna dikkati çekti.

Rusya Türk müteahhitlik sektörü için cazibesini sürdürecek!

Rusya'nın devam eden yatırımlarının özellikle bu ülkede tecrübe sahibi Türk müteahhitlik firmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, pazarın önümüzdeki dönemde öneminin daha da artacağına işaret etti..

rusya Haberi

rusya

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, başkent Moskova’da düzenlenen “Rusya’da üretildi” isimli bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı konuşmasında Rus kömür sektöründeki zorluklarla alakalı değerlendirmeler yaptı ve yaşadıkları sıkıntılaro anlattı.

BELOUSOV: RUSYA KRİZLERİ SAKİN BİR ŞEKİLDE ATLATTI!

Rusya’nın, ucuz enerji kaynakları sayesinde krizleri sakin bir şekilde atlattığının altını çizen  Belousov, “Kömür ihracatında yüzde 50 ila 60 indirim uygulamak zorunda kaldık. Şirketlerimiz kömürü piyasa fiyatının yaklaşık yarı fiyatına satmak zorunda bırakıldı. Fakat yine de kar ediyorlar" diye konuştu.

Gübre ihracatçılarının da benzer bir durumla karşı karşıya olduklarından bahseden Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, “Petrolde de bilindiği gibi varil başına 20 ila 30 dolar indirim uygulamak durumunda kaldık” ifadelerini kullandı.  Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı bu krizleri sakin bir şekilde atlattıklarını...