20 / 04 / 2024

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı! "Yine de kar ediyoruz!"

Kömür fiyatlarına yüzde 60 indirim yaptı!

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, Rus kömür üreticilerinin yüzde 50 ila 60 arasında indirimle ihracat yapmak zorunda kaldıklarını, fakat yine de kar elde ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği, ağustos ayında Rus kömür ithalatına yaptırım uygulamaya başlamıştı.



Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, başkent Moskova’da düzenlenen “Rusya’da üretildi” isimli bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı konuşmasında Rus kömür sektöründeki zorluklarla alakalı değerlendirmeler yaptı ve yaşadıkları sıkıntılaro anlattı.

BELOUSOV: RUSYA KRİZLERİ SAKİN BİR ŞEKİLDE ATLATTI!

Rusya’nın, ucuz enerji kaynakları sayesinde krizleri sakin bir şekilde atlattığının altını çizen  Belousov, “Kömür ihracatında yüzde 50 ila 60 indirim uygulamak zorunda kaldık. Şirketlerimiz kömürü piyasa fiyatının yaklaşık yarı fiyatına satmak zorunda bırakıldı. Fakat yine de kar ediyorlar" diye konuştu.

Gübre ihracatçılarının da benzer bir durumla karşı karşıya olduklarından bahseden Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov, “Petrolde de bilindiği gibi varil başına 20 ila 30 dolar indirim uygulamak durumunda kaldık” ifadelerini kullandı.  Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı bu krizleri sakin bir şekilde atlattıklarını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön