26 / 04 / 2024

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.



Akkuyu Nükleer Santrali'ni gelecek yıl Türkiye'ye teslim etmesi planlanan Rusya, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için de hükümet ile görüşmelere başlandığını duyurdu.  

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Rus devlet kanalı Rossiya-24’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ikinci nükleer santralini Sinop’ta inşa etmeyi planladıklarını dile getirdi.

Sinop’un, nükleer üzerine çalışma yapan herkes tarafından bilinen, 4 güç üniteli büyük bir nükleer santral inşası için uygun bir nokta olduğunu anlatan Lihaçev şöyle konuştu:

“Büyük bir nükleer santralin gelecekteki yapımını da göz önünde bulundurarak, teknolojik ittifaklar kurulması, yatırım politikası ve Türkiye enerji piyasasının düzenlenmesi açısından yaklaşımlar oluşturmak üzere Türk iş ortaklarımızla temaslara başladık.”

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olacak olan Akkuyu NGS’ye ilişkin anlaşma, Rusya ile 2010 yılında imzalanmıştı. Akkuyu’da yapılacak nükleer santral, 4 reaktörden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak. İlk reaktörün 2023’te çalışmaya başlaması bekleniyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön