20 / 04 / 2024

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Ruslar Sinop’a nükleer santral için düğmeye bastı

Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev Akkuyu’dan sonra sıra Sinop için de müzakerelere başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Putin ile bir araya geldiği görüşmede Sinop konusunu gündeme getirmişti.



Sinop nükleer santral inşası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin görüşmesinde dile getirilmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'nın 6. Zirvesi dolayısıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmişti. 

Erdoğan, burada şunları söylemişti:

"Bu süreç içinde Akkuyu çok fazla önemli bir adım. Akkuyu ile ilgili olarak sizlerin de ifade ettiğiniz gibi birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısı gibi açılması dünyada farklı bir ses getirecektir. Bu arada sizinle Sinop konusunu da konuşmuştuk. Sinop'la ilgili bir adım atılabilirse bu durum, tabii ki çok daha farklı bir çarpan etkisi yapacaktır. 

Bu konularda Türkiye ve Rusya iş birliği, tabii Akkuyu bizim yüzde 10 enerji ihtiyacımızı karşılarken ikinci olacak Sinop, o da bir yüzde 10 karşıladığı zaman yüzde 20 gibi enerji ihtiyacımızı karşılamada bu iki nükleer enerji santralinin yaratacağı etki dünyada çok çok farklı olacaktır."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön