25 / 04 / 2024

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.



Rus enerji şirketi Gazprom, Ukrayna tutumu nedeniyle daha önce gaz sevkiyatının düşürüldüğü Moldova'nın doğal gaz ödeme yükümlülüklerini 20 Ekim'e kadar yerine getirmemesi halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Moldova'da 2022 yılı ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Gazprom'dan yapılan açıklamada doğrultusunda Moldova'ya bu ay günlük 5,7 milyon metreküp doğal gaz sevk edileceği belirtildi.

Rus enerji şirketinden yapılan açıklamada Moldova'ya yönelik sevkiyatlarının Ukrayna'nın tutumu nedeniyle düştüğü bilgisine yer verildi ayrıca Moldova'nın 2022 boyunca sevk edilen gaza ilişkin ödeme yükümlülüklerini düzenli olarak ihlal ettiği de kaydedildi.

Yapılan açıklamada, Gazprom’un 20 Ekim’e kadar ödeme şartlarının yerine getirilmemesi durumunda şirketin gaz tedarikini tamamen kesme ve sözleşmeyi feshetme hakkı da dahil olmak üzere tüm haklarını saklı tutacağı belirtildi. Açıklamanın devamı ise şöyle: “İleride, Moldova tarafından sözleşme koşullarındaki değişiklikleri ima eden herhangi bir talep, yalnızca sözleşmeye uygun yapılacak ilaveler şeklinde resmileştirilecektir."

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön