26 / 04 / 2024

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.



Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Ukrayna'nın ayrılıkçı tavır sergileyen bölgelerinde hileli olduğu iddia edilen referandum düzenleyerek çatışmaları tırmandırmasının bedelini Kremlin hükümetine ödetmek için Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi teklif etti.

Von Der Leyen, Brüksel'de gazetecilere son yaptırım paketine ilişkin yaptığı açıklamada "Hileli referandum hamlelerini ve Ukrayna'nın herhangi bir bölgesinin ilhakını asla kabul etmiyoruz ve Kremlin'e gerilimi tırmandırmasının bedelini ödetmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen'in açıklamasına göre Moskova yönetimine karşı sekizinci yaptırım paketi Rusya'dan ithalatı kısıtlanan ürün sayısını da artıracak. Yeni yaptırımlarla birlikte ayrıca havacılık alanında kullanılan malzemeler, elektronik parçalar ve özel kimyasal maddelerin de aralarında olduğu gibi ordu tarafından kullanılan teknolojilerin de Rusya'ya ihracat yasağını kapsayacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön