23 / 04 / 2024

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Avrupa ülkesi Almanya'daki enerji krizinin yakın bir sürede ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" açıklamalarını kullandı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Alman Handelsblatt Gazetesi’ne vermiş olduğu röportajda, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın bir süre enerji krizi ile mücadele etmek zorunda kalacağını bildirdi.

"Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" cümlesini kullanan Gopinath, enerji krizinin yakın bir zamanda ortadan kalkmayacağını, Almanya'nın da buna hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Gopinath, ülkede yenilenebilir olan enerjinin yaygınlaşmasının önemli bir ölçüde hızlandırılması gerektiğini söyleyip, "Almanya ülkesinin diğer ülkelerden güvenilir olan enerji kaynaklarına da ihtiyacı var. Federal hükümet her ikisi üzerinde de çalışmakta ve bu gerekli" ifadelerini kullandı.

ABD'de çekirdek enflasyonun çok inatçı olduğunu ifade eden Gopinath, Fed'in para politikasını sıkılaştırması gerektiğini, aksi durumda güvenilirliğini kaybedebileceğini söyledi.

Gopinath, Fed'in enflasyon ile mücadele için faiz oranlarını önemli ölçüde bildirirken Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımı konusunda da çok daha temkinli davranması ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

IMF’den 2023 kış uyarısı! Bu kış zorlu geçecek!


Geri Dön