25 / 04 / 2024

Avrupa Yakası’nın en değerli arsası DAP Yapı'nın oldu!

Avrupa Yakası’nın en değerli arsası DAP Yapı'nın oldu!

Emlak Konut GYO’nun, İstanbul Sarıyer Ayazağa’da Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’ya komşu arsası için düzenlediği ihaleyi DAP Holding’in iştirak şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket bu alanda geliştireceği proje için 3 milyar 111 milyon TL gelir taahhüt etti.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) İstanbul Ayazağa’da bulunan arsası için düzenlendiği arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesine 4 firmadan teklif geldi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’ya komşu arsada kazanan DAP Holding iştiraklerinden olan Eltes İnşaat en yüksek teklifi verdi. Firma, proje toplam geliri olarak 3 milyar 111 milyon TL teklif verirken, arsa sahibi Emlak Konut GYO’ya da 1 milyar 244 milyon TL ödeyeceğini taahhüt etti. Eski polis lojmanlarının olduğu alan üzerine ticari alan ve konutlardan oluşan proje geliyor.

Avrupa Yakası’nın en değerli arsası DAP Yapı nın oldu!

100 BİN METREKARE

Dap Yapı'nın yaptığı açıklamada, toplam 100 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide, 50 bin metrekarelik dev koru ve yeşil alan yer aldığını kaydederken şunları söyledi: “Belgrad Ormanı manzaralı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yakın mesafede bulunan Levent arazisi, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi şehir içi ulaşım akslarının tam merkezinde olmasıyla da dikkat çekiyor.”

ÖZEL HAZIRLANDIK

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Konut GYO’nun ihalesi için çok özel bir hazırlıkta bulunduklarını söyleyerek, “Avrupa Yakası’nın en değerli merkezi noktalarından birinde proje geliştireceğimiz için çok mutluyuz. Bu zamana kadar birçok özel projeyi hayata geçirdik. Levent’te yine DAP Yapı ayrıcalığıyla çok farklı bir projeye imza atacağız. İhalesini kazandığımız arazisi, lokasyonu itibarıyla, önemli ulaşım ve ticaret akslarının kesişim noktasında yer alıyor. Tüm bunların yanında sosyal ve kültürel anlamda da değerli bir konumda bulunuyor” diye konuştu. 

Avrupa Yakası’nın en değerli arsası DAP Yapı nın oldu!

‘YATIRIMDA HIZ KESMİYORUZ’

Ziya Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu: “Deyim yerindeyse toprağa şekil veriyor, şehrin vitrinini nakış gibi işliyoruz. Bu açıdan, Levent’teki arazimizde de çok özel bir projeyi İstanbullular ile buluşturacağımızın sözünü şimdiden verebilirim. Türkiye’nin potansiyeline yürekten inanıyoruz, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geleceğimizi daha güzel yapmak adına gece-gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. İstanbul’a ve ülkemize anıt eserler, sembol binalar kazandırmaya devam edeceğiz.”

Emlak Konut GYO'nun Ayazağa arsasına 3.1 milyar TL'lik teklif!


Geri Dön