28 / 03 / 2024

Avrupa yakasının yükselen yeni yaşam alanı Başakşehir!

Avrupa yakasının yükselen yeni yaşam alanı Başakşehir!

Başakşehir Ulaşım projelerinin yanı sıra Sağlık Kent, Bio İstanbul gibi projelerle atağa geçen Başakşehir'in, İstanbul'a inşa edilmesi beklenen 'Yeni Şehir' projesine de ev sahipliği yapması planlanıyor...



Başakşehir Ulaşım projelerinin yanı sıra Sağlık Kent, Bio İstanbul gibi projelerle atağa geçen Başakşehir'in, İstanbul'a inşa edilmesi beklenen 'Yeni Şehir' projesine de ev sahipliği yapması planlanıyor.İstanbul'un birçok bölgesinde hareketlilik devam ederken, özellikle bazı bölgeler emlak ve konut fiyatlarındaki artış nedeniyle ön plana çıkıyor. Bu bölgeler arasında dikkat çeken Başakşehir, gerçekleştirilen konut yatırımlarıyla birlikte yaşanan nüfus artışıyla ön plana çıkıyor. 


Başakşehir'in hayata geçirilen ulaşım altyapısına uygun lokasyonu nedeniyle Avrupa yakasının yükselen yaşam alanları arasında öne çıktığını belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık'ın Lisanslı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı, hızla gelişen Başakşehir'de hayata geçirilen konut yatırımlarının bölge nüfusunun hızla artmasına neden olduğunu ve artış nedeniyle bölgenin ilçe statüsüne yükseldiğini ifade etti. 


'Hızla büyüyecek' Balsarı, İstanbul'un yeni yerleşim alanı olarak öne çıkan Başakşehir'in metro, üçüncü havaalanı, üçüncü köprü, Kanal İstanbul projesi, Kuzey Marmara otoyolu ve Marmaray'ın etkisiyle daha da hızla büyüyeceğini söyledi. 



Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön