26 / 04 / 2024

Avrupa'da en çok sıfır araç satılan ülkeler belli oldu! Türkiye'nin geldiği sıra kahretti

Avrupa'da en çok sıfır araç satılan ülkeler belli oldu! Türkiye'nin geldiği sıra kahretti

Türkiye'de son dönemde orta segment sedan otomobil fiyatlarının 500 bin liraya dayanması ülkenin Avrupa'daki sıralamasını listenin sonuna itti. Avrupa'da en çok sıfır araç satılan ülkeler belli oldu. İşte Türkiye'nin yeri...



Avrupa'da satılan sıfır otomobil satışlarında Türkiye'nin sıralamada aldığı değer görenleri üzdü. Türkiye'de otomobilden alınan KDV ve ÖTV rakamları aracın vergisiz fiyatına neredeyse yaklaşıyor. Bugün piyasada 500 bin liraya satılan bir otomobilin vergisiz fiyatı 292 bin 227 lira toplam vergi tutarı ise 202 bin 773 lira tutuyor. ÖTV tutarı 131 bin 502 lirayken KDV tutarı 76 bin 271 bin liraya denk geliyor. Yani Türkiye'de otomobil her ailenin temel bir ihtiyacıyken lüks tüketim sınıfına sokuluyor. Avrupa'da ise durum tamamen farklı bu da Türk tüketicisinin sıfır otomobile ulaşmasını neredeyse bir hayale dönüştürdü.. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön