19 / 04 / 2024

Ayazağa’ya 4 bin 260 konut geliyor!

Ayazağa’ya 4 bin 260 konut geliyor!

Emlak Konut'un, Şişli Ayazağa’daki arsa ihalesi konutların ve arsaların fiyatlarını derinden etkileyecek



İstanbul’daki arsa ve konut fiyatları üzerinde ciddi bir oyuncu olan Emlak Konut GYO, üzerine 4 bin 260 konut yapma imkanı olan Şişli Ayazağa’daki arsa ihalesi ile bölgedeki konutların ve arsaların fiyatlarını derinden etkileyecek. Yapılacak konutların metrekaresini 5 bin TL ’den satarak 2 milyar TL gelir elde etmeyi hedefleyen Emlak Konut GYO, bundan önce yapılan ihalelerde en yüksek Ağaoğlu My World projesinde bir milyar 500 milyon TL hasılat elde ederken TEM Avrupa Konutları’nda 800 milyon TL hasılat rakamlarına ulaşmıştı. Emlak Konut, Ayazağa arsasından bu zaman kadar elde ettiği en yüksek iki arsa ihalesinin toplamı kadar gelir elde etmeyi hedefliyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ’nın İstanbul Şişli Ayazağa ’daki 1. Etap’ta ihaleye çıkardığı arsa 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip bulunuyor. İmar planlarında arsanın 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak yer aldı. Bu alanın 2.2 emsal değeri bulunduğu için üzerine 426 bin 580 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Bu şartlar değerlendirildiğinde Ayazağa ’ya 4 bin 260 konut yapma imkanı mevcut.
Ticaret alanı olarak ayrılan 7 bin 775 metrekarelik alanın ise emsal değeri 2.5. Bu parsele de 19 bin 437 metrekare inşaat yapılabilecek. Arsada özel sağlık tesislerine 4 bin 730 metrekare, özel kreşlere 2 bin 500 metrekare, ilköğretim okullarına 8 bin metrekare, dini tesislere 5 bin metrekare ve park alanına da 20 bin metrekare yüzölçümünde parseller ayrıldı. Üzerine toplam 446 bin 17 metrekare inşaat yapma izni bulunan arsanın ihalesi 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Kot farkı emsale dahil edilmeyecek

Planlama alanının tamamında eğimden dolayı açığa çıkan bodrum katların ortaya çıkacağını açıklayan Emlak Konut GYO, bu alanların da iskana dahil edilmesine rağmen emsale dahil olmayacağının altını çizdi. Emlak Konut, bu kısımlarda yüksekliğin serbest olduğunu ve bina yapımı için ilçe belediyesinin tayin edeceği avan projenin esas alınacağını açıkladı.
Arsanın plan notlarına göre konut parseli üzerinde belirlenen emsal değerine karşılık gelen toplam inşaat alanının en fazla yüzde 20 ’si ticaret birimi olarak inºa edilebilecek. Bu birimler içerisinde iş merkezi, ofis, büro, avm, çok katlı mağaza, çarşı, otel, motel, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, sergi salonları, restoran, kafe, lokanta, gazino gibi yeme içme üniteleri, yönetim binaları, banka ve finans kurumları, apart konut, rezidans kullanımları yer alabilecek.

Sultangazi ’deki ticaret merkezi ve AVM arsasının ihalesin fiyatın yeterli bulmadığı için iptal eden Emlak Konut GYO, yeni bir ihale düzenlemişti. Arsanın fiyatını 100 milyon TL’den ikinci ihalede 1 milyar 350 milyon TL’ye taºıyan Emlak Konut GYO, kurum payını da ilk ihaledeki 20 milyon TL ’den ikinci ihalede 424 milyon TL’ye kadar yükseltmişti.


Geri Dön