19 / 04 / 2024

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

AYB'den Ankara Etlik'te hastane yatırımlarına kredi desteği!

Türkiye ekonomisini desteklemeyi hedefleyen Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Petkim Limanı ile Ankara Etlik’te hastane yatırımlarının dahil olduğu projelere ve KOBİ’lere 800 milyon euroluk kredi desteği verecek.



Avrupa Yatırım Bankası (AYB), Türk şirketlere 800 milyon euro kredi verecek. Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Avrupa Yatırım Bankası, toplam tutarı 800 milyon euroyu aşan 7 yeni kredi sözleşmesinin imzalanması için önde gelen Türk şirketleri ve bankalarının temsilcileriyle buluşacak.

 

Küçük ve ortak ölçekli işletmeler (KOBİ) bu yeni finansmanın büyük kısmını alacak; diğer krediler sağlık ve liman altyapısı projelerine destek olacak. AYB, Türkiye’deki KOBİ’ler ve orta ölçekli şirketlerin desteği için Ziraat Bankası, ING Bank ve Odeabank da dahil 5 büyük banka ile 700 milyon euro tutarında kredi hattı anlaşması imzalayacak. Ülkedeki kritik altyapı ve sağlık projelerine desteğini gösteren AYB’nin Akbank ile imzalayacağı 50 milyon euroluk kredi, Ankara’nın Etlik semtindeki yeni hastane tesislerine, Petkim Petrokimya Holding’e verilecek 80 milyon dolarlık kredi Petkim Limanı kapasitesinin uluslararası konteyner terminaline dönüştürülmesine yapılacak yatırımda kullanılacak.

 

Avrupa Yatırım Bankası heyetine liderlik eden Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom, AYB’nin Türkiye’deki kredilerine dair yıllık tutarların 2015’te yüzde 12 artarak 2.3 milyar euroya ulaştığını kaydetti.


Vatan


Geri Dön