26 / 04 / 2024

Ayçiçekte hasat dönemi başladı! Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ayçiçekte hasat dönemi başladı! Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 14 bin dönüm araziye ekimi gerçekleştirilen yağlık ayçiçeğinin hasadı yapılıyor. Peki ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada ne kadar? Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte borsa borsa ayçiçek 23 Eylül 2022 fiyat listesi...



Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde 14 bin dönüm araziye ekimi gerçekleştirilen yağlık ayçiçeğinin hasadı yapılıyor. Biçerdöverler yardımıyla hasadı gerçekleştirilen ayçiçeği, traktörlere yüklenerek Kaynarca Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin deposuna götürülüyor. Burada çiftçilerin ürünleri, tartıldıktan sonra kamyonlara yükleniyor ve Trakya Birlik'in Tekirdağ'daki entegre tesislerine yollanıyor. İlçede yağlık ayçiçeğinden 3 bin 970 ton ürün elde edileceği öngörülüyor. 

Ayçiçekte hasat dönemi başladı! Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

Kooperatif Başkanı Ayhan Demirhan, konuyla ilgili açıklamasında kooperatif olarak şu ana kadar 1850 ton civarında alım yaptıklarına ve alımın sürdüğüne dikkat çekerek; "Trakya Birlik gerçekten iyi fiyat verdi. Piyasada normalde 9,5 liraya alınan ayçiçeğini ortaklarımızdan 40 yağ oranıyla 12 liradan alıyoruz. Her bir yağ oranı için 18 kuruş fark ödüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Demirhan, alım döneminin iyi geçtiğine vurgu yaparak, "Çiftçimiz traktörle gelip ürünü boşaltıyor, makbuzunu alıyor, ödemesi de Trakya Birlik tarafından yapılıyor. Biz de bu ürünleri Trakya Birlik'in Tekirdağ'daki entegre tesislerine gönderiyoruz" dedi ve burada direkt yağ basımına sunulduğunu, ardından da tenekelerle ülke geneline dağıtıldığını dile getirdi. 

Peki ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada ne kadar? Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte borsa borsa ayçiçek 23 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön