20 / 04 / 2024

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Konya'da yerli ayçiçeği tohumu geliştirilmesi için yetiştirilen ürünlerin hasadı yapıldı. Peki ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte ayçiçek 10 Eylül 2022 fiyat listesi...



Türkiye'de yüksek verimli yerli ayçiçeği tohumunun geliştirilmesi, çeşitliliğin çoğaltılması ve çiftçilerin desteklenmesi planlanan Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi, Savola Gıda Türkiye ve Tohum Derneği’nin iş birliği, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik desteği ve Karatay Ziraat Odası'nın katkılarıyla sürdürülüyor. 

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Proje çerçevesinde geçtiğimiz sene Tekirdağ'ın Muratlı, Edirne'nin Keşan ve İstanbul'un Silivri ilçesinde 10 çeşit yerli tohumun hasadı gerçekleştirildi. Bu 10 çeşitte verimlilik ve yağ oranı performansı masaya yatırıldı, en yüksek performansa sahip 5 çeşit tespit edildi. 

Kadın ve genç çiftçilere öncelik verilen çalışmada, Trakyalı ve bu sene de Konyalı çiftçilerin dahil edildiği 300'e yakın çiftçinin katılımı ile "çiftçi ağı" hayata geçirildi. Tohum desteği verilen 70 çiftçi kurayla seçilirken kadın, genç ve ihtiyaç sahiplerine öncelik verildi. Ayrıca çiftçilere proje süresince yüz yüze eğitim ve teknik uygulama desteğinde bulunuldu. 

Ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Tohum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Musa Kaya ve Savola Gıda Türkiye Genel Müdürü Houmer Balazadeh'in ev sahipliğinde Yağlıbayat Mahallesi'nde projenin hasat töreni gerçekleştirildi. Balazadeh, konuşmasında "Bu projemiz, Türkiye'de yüksek verimli yerli tohum geliştirilmesi ve çeşitliliğin artırılması noktasında dönüm noktası olacak. Projeyi Konya'daki çiftçilerimizle sürdürmekten dolayı mutluyuz, gururluyuz. Kıymetli çiftçilerimiz, bu projede yer alarak Türk tarımı ve ayçiçeği üretimi için çok önemli bir adım atmış oldu" ifadelerini kullandı ve projenin sonraki senelerde Türkiye'nin diğer bölgelerine de taşınacağını belirtti. 

Tohum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Musa Kaya ise buradaki açıklamasında, "Projeyle ülkemizde ayçiçeği tohumunun geliştirilmesini, verim ve kalite yönünden yüksek kaliteli yerli çeşitler elde etmeyi amaçlıyoruz" dedi ve verimliliği kanıtlanan yerli tohumların tescillenerek yerli üretime kazandırılacağını vurguladı. 

Peki ayçiçek fiyatları bugün kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarındaki son durum ne? İşte ayçiçek 10 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön