20 / 04 / 2024

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 



Ayder Yaylası’nda yeni bir ihale yapıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Tuğba Özer'in haberine göre; geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder’i kirlettik, rezil ettik. Ayder’i kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz” açıklamalarından sonra Rize Çamlıhemşin'de bulunan doğal güzelliği ile ünlü Ayder Yaylası için kentsel dönüşümde harekete geçildi.

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Yaylada Toplu Konut İdaresi (TOKİ) liderliğinde, 5 bakanlığın ortak şekilde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi planlandı. Yeni projeyle otopark, otel ve pansiyon yerleri, seyir terasları, günü birlik eğlence mekanları, çadır ve kamp bölgeleri ile giriş-çıkış noktaları tespit edildi.

İhale, olağanüstü durumlarda tercih edilecek gereken davet yöntemiyle gerçekleştirildi. Şirket 2019'da Ayder Yaylası’ndaki 222 milyon TL'lik kapalı otopark ihalesini de kazanmıştı. 

Şirketin internet sitesinde bulunan bilgilere göre, şirketin üstlendiği projelerden bazıları şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Köprü İnşaatı, RTEÜ Geliştirme Vakfı Güneysu Konakları, Rize İçme Suyu İsale Hattı, Çayeli Kaymakamlığı Hükümet Konağı, Güneysu İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve Çevre Düzenleme Projesi. 

Ayder'de dağın içine otopark mı yapılacak? Murat Kurum'dan iddialara yanıt!


Geri Dön