26 / 04 / 2024

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başladı! 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılan otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle bölgeye araç giriş ve çıkışları kapatıldı...



Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası, otopark ve altyapı çalışmaları sebebiyle belirli sürelerle araç giriş ve çıkışlarına kapatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Ayder'de otopark çalışmasının başladığını, ayrıca altyapı, kanalizasyon ve su hattı yenileme çalışmalarının da yürütüldüğünü ifade etti. 

Yayla girişinden itibaren, 20 Mayıs'a kadar 08:00-12:00 ile 13:00-17:00 saatleri arasında araç giriş çıkışı olmayacağını belirten Haşimoğlu, vatandaşlardan ve ziyaretçilerden çalışma boyunca anlayış beklediklerini dile getirdi. 

Haşimoğlu, turizm sezonu açılıncaya kadar çalışmaları tamamlamak istediklerini vurgulayarak, "Mevcut parkların araç trafiği için yetersiz olması nedeniyle, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında büyük bir otopark tamamlamış olacağız. Taş döşeme ve kaldırımlar yenilenecek. Ayderlilerin ve turistlerin, yaylada rahatça gezmelerine imkan tanınacak" şeklinde konuştu. 


Geri Dön