27 / 04 / 2024

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı kapsamında, Fetihtepe Mahallesi'nde yaşayanlarla bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "Türkiye'mizde, 81 ilimizde tam 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü hamdolsun tamamladık" diyen Kurum, "Bugün de 'Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm' diyoruz ve projelerimizi hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinin olduğu ve içerisinde 80 bin vatandaşın yaşadığı 1 buçuk milyon metrekare büyüklüğündeki alanda kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti.

 Okmeydanı nda kentsel dönüşüm başladı!

Fetihtepe Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında, birinci etapta Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle 132 bin metrekare inşaat alanında, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını açıklayan Kurum, şöyle konuştu: 

"75 adet 3+1, 4 farklı tipte 666 adet 2+1 dairemiz olacak. Tüm bu konutlarımız, işçilik kalitesiyle, konforuyla, ferahlığıyla, modern ve kaliteli malzeme kullanımıyla hakikaten 1. sınıf daireler olacak. Sosyal donatılarımızla, yeşil alanlarımızla, otoparklarımızla işte bu sokaklar, bu caddeler birer cazibe merkezi haline gelecek. Trafik sorunu olmayacak, kapalı otoparklarımız binalarımızın altında yeterli miktarda olacak. Otopark sorunu olmayacak. Modern iş yerleriyle bu bölgede ticaret canlanacak, bölgenin marka değeri yükselecek. Sizleri mağdur etmeden oturduğunuz dairenin gerçek değerini hesaplayacağız. Ardından burada, yerinde yapacağımız yeni projenin bedelini de hesaplayacağız. Dileyen vatandaşımıza dairesinin bedelini vereceğiz. Projemizden faydalanmak isteyen kardeşlerimizi ise aradaki farkı yüzde 30'lara varan oranda biz sübvanse edeceğiz, indirim yapacağız, destekleyeceğiz. Geri kalan miktarı da uzun bir vadeye, uygun ödeme koşullarıyla, 20 yıla yayacağız."

Okmeydanı nda kentsel dönüşüm başladı!

"Evlerimizi yenilemenin zamanı"

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm için yıllardır planların yapıldığını, vakıf arazilerinin hazine arazileri ile takası ve tapu verme işlemleri çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Depremin her an kapıda olduğunu kaydeden Yıldız, "Artık tapu değil, evlerimizi yenilemenin zamanı. Artık daha güvenli evlere, konutlara ihtiyacımız var. Aday olduğumuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı buranın çözülmesi konusuydu ve o gün yola çıktığımızda, daha öncede burada çalışmalar yapıldığında elbette ki o projelerden bilgimiz vardı ama biz şunu ifade ettik kesinlikle ve kesinlikle Okmeydanı kentsel dönüşümü yerinde olacak. Okmeydanı Okmeydanlılarındır. Okmeydanlı kardeşlerim, Okmeydanı'ndan başka bir yere gönderilmeyecek, yerinde bir dönüşüm yapacağız demiştim. Şimdi aynı şeyi söylüyorum. İkincisi burada olan hiçbir vatandaşımızın, hakkına, hukukuna helal getirilmeyecek, mağdur edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

1 milyon 350 bin konut dönüştürüldü!


Geri Dön