28 / 03 / 2024

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Okçulak Tekkesi'ndeki tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hak sahiplerine tapularını dağıttı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda kentsel dönüşümün başlatılacağının da müjdesini verdi.



Okçulak Tekkesi'ndeki tapu dağıtım törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hak sahiplerine tapularını dağıttı. 


Okmeydanı'nda 50 yıldır yaşanan tapu sorunu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde çözüme kavuşturulmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Okçular Tekkesi'nde gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine katıldı. Düzenlenen tapu teslim töreninde 200 kişiye daha tapu sevinci yaşatan Başkan Demircan, Okmeydanı'nda kentsel dönüşümün başlatılacağının da müjdesini verdi. Tapu teslim töreninde konuşan Başkan Demircan, "Fetihtepe tarafında evvelce tapusunu almış vatandaşlarımız var. Orada tapu meselesi yoktu. İnşallah önümüzdeki 10, 15 gün içerisinde artık 2'nci safha dediğimiz uzlaşmalara başlayacağız.Belediyemizin firması, şirketi tapusunu almış vatandaşımızla oturup gelecekte yapılacak dönüşüm için kat karşılığı anlaşmalarına başlayacak" ifadelerini kullandı. 


Okmeydanı'nda bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, 20 bin 864 hak sahibinden, 15 bin 321 kişi tapusunu almak için Beyoğlu Belediyesi'ne müracaat etti. Bir yıl içerisinde 5 bin 100 kişi evraklarını tamamlayarak ödemelerine başladı. 


Habertürk



Geri Dön