19 / 04 / 2024

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Ayder'de kaçak yapıya jandarma engeli!

Rize’de imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen ve uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi için gün sayan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kaçak yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 



Çamlıhemşin ilçesinde dün gece yarısı bir kamyon kasasına konulan iki odalı ahşap tek katlı kulübenin Ayder Yaylası’na götürüldüğünü fark eden belediye ve jandarma ekipleri harekete geçti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre ekipler, Fırtına Köprüsü mevkiinde kamyonu durdurdu. Kamyon kasasındaki kulübenin izinsiz olarak Ayder Yaylası'na götürüldüğünü tespit eden ekipler, kamyonun geçişine izin vermedi. Kamyon, kasasındaki kulübe ile birlikte geri çevrildi.

Bölgede son günlerde, ‘İmar Barışı’ ile birlikte af geleceğini düşünen kişiler kaçak yapılaşma girişimlerini artırdığı belirtildi.  

Ayder Yaylası’nda, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak. 5 farklı model hazırlanan yaylada dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapıların yer alması öngörülüyor.
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayder’deki gelişi güzel yapılaşamaya ilişkin “Allah’ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder’i kirlettik rezil ettik” ifadelerini kullanmıştı.


Geri Dön