29 / 03 / 2024

Aydın Aslan: Şanlıurfa'da yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz!

Aydın Aslan: Şanlıurfa'da yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz!

Peygamberler şehri Şanlıurfa, huzur ortamı ve baharla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan, " Yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz" dedi.



İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çözüm sürecinin etkisi ve yapılan çalışmalar sayesinde turist sayısında artış yaşandığı bildirildi. GAP'la her anlamda gelişme kaydeden kent. turizm sektöründen de payına düşeni almak istiyor.


 Bölgedeki çatışma ortamının verini huzura bırakmasının turizm hareketliliğini hızlandırdığı gözleniyor. Yurtiçi ve dışından gelen ziyaretçiler, şehrin sahip olduğu güzellikleri görme imkanı buluyor. 


Kentte en fazla ilgiyi ise Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı ver olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi. Harran kümbetevleri görüyor. Urfa Kalesi'ne çıkan ziyaretçiler tarihi ve yeni yapıların iç içe olduğu şehri kuş bakışı seyrediyor. 


HEDEF 2 MİLYON TURİST 


Turizm potansiyelinin her yıl arttığı kenti geçen yılın ilk 4 ayında 195 bin kişi ziyaret ederken bu savı 2014 un aynı döneminde 24 bine ulaştı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan, kentin turizm bakımında en hareketli günlerini geçirdiğini söyledi. Aslan, "Özellikle yurtdışından gelen misafirlerimiz şehrimizi ve bölgemizi daha rahat gezme imkanı buluyor. İnşallah bu ortam ve bu turizm hareketliliği hiç bitmez. Yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz" dedi.


Akşam Ege 



Geri Dön