20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil!

Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil!

Uzun yıllardan beri bitirilemeyen kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi ''Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil. Yeşildirek'te kentsel dönüşümün gerçekleşmemesinin nedeni yoğun bir yapının olmasıdır."dedi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentteki ulusal ve yerel basııı temsilcileriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çiftçi, yıllardır kenttin kangren yaralarından olan 'Kentsel Dönüşüm'e yönelik açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm çalışmalarında çok büyük yol kat edildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi," Büyükşehir Belediyemizde kentsel dönüşüm şube müdürlüğümüz bulunuyor. Şubemiz  TOKİ  ile işbirliği içerisinde hareket ediyor. Sanayi projesi çok önemli bu noktada. Geçen hafta sanayide yıkıma başladık. 2'nci etapta yıkım başlandı. Şu aşamada sanayiyi çok güzel bir şekilde yıkımını gerçekleştireceğiz. 


'TOKİ, YEŞİLDİREK'TE 60 BİN METREKARELİK BİR ALAN ELDE ETTİ' 


Yıllardır maalesef toplum bir beklenti içerisine konulmuş; fakat adım atılmamıştır. Her şey zemine oturtulmadan serbest bırakılmıştır. Davalık olan yerlerimiz bulunuyor. Geçmişte karara bağlananlar var, bağlanmayanlar var. Hakkı zayi olanlar var. Tamamını masaya yatırmış durumdayız. Sanayiden sonra Yeşildirek'te de çalışmamız devam ediyor. Yeşildirekle ilgili karayollarının bir yeri bulunuyor. Son yaptığımız temaslar, projenin netleşmesine olanak sağladı. 19 bin metrekarelik bir yerimiz bulunuyor. Karayolları ile TOKİ arasında uzlaşma sağlandı. Biz de Yeşildirek'teki ve Sanayideki halkımızın rahat etmesi için 20 bin metrekarelik yerimizi çalışma için kullanacağız. 60 bin metrekarelik bir alan TOKİ elde ediyor. 


'MİLLETİ ÇOK BÜYÜK BİR BEKLENTİ İÇERİSİNE SOKMAMAMIZ GEREKİYOR' 


Buradaki bölgenin dönüşmemesinin nedeni yoğun bir yapının olmasıdır. Gecekondularımız yoğun bir şekilde bulunuyor. Kentsel dönüşüm Şanlıurfa'da kolay değil. Yapı ve nüfus niteliği anlamında, hem de yaşam kültürü anlamında. Geniş bir alan dönüştürdük, bundan sonra oluşacak. Çünkü boş bir alan elde ettik. Karayollarından 40 dönüm, Büyükşehir Belediyesinden 20 dönüm eklenmesi süretiyle burada kentsel dönüşüm gerçekleştirilebilecek. İmar çalışmaları yapıldı. Kentsel dönüşüm imar çalışmaları TOKİ ile Büyükşehir arasında birlikte yapılıyor. Kentsel dönüşümün adı güzeldir; ama bölge bölge çalışmamız gerekiyor. Milleti çok büyük bir beklenti içerisine sokmamamız gerekiyor. O bölge 8 yıldır bekliyor, inşallah bitireceğiz." ifadelerine yer verdi. 



Zeki ALTUNDAĞ/Yeni Urfa


Geri Dön