29 / 03 / 2024

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 



Tekirdağ programı dahilinde Marmaraereğlisi Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum, ardından Süleymanpaşa ilçesindeki Aydoğdu ve 100. Yıl mahalleleri ile Eski Sanayi Sitesi'nde incelemelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum incelemelerin ardından basın açıklamasında bulundu. 

Kurum basın açıklamasında bir gazetecinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un Elazığ'da kullandığı ifadelerle ilgili sorusu üzerine Kurum, depremle ilgili vatandaşın can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularla ilgilenilmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Tabii kentsel ve deprem, dönüşüm, siyaset üstü bir meseledir deyip de gidip otobüsün üstünde 'Biz sizin kulağınızı çekmeye geldik' ifadesi de tamamen CHP zihniyetine yakışır bir ifade olmuştur. Siz deprem sürecinde vatandaşın ihtiyacı ve problemine bakmayıp 11 ay sonra gelip orada 'Biz sizi uyarmaya ve kulağınızı çekmeye geldik' ifadesi tamamen CHP zihniyetine yakışan bir ifadedir" şeklinde konuştu. 

Söz konusu sözleri eleştiren Kurum, açıklamasına şu şekilde devam etti: 

"Bunların tarlada izi yok, bunların yapılmış, inşa edilmiş, taş üstüne taş konulmuş durumları yok. Şimdi sen geliyorsun depremden 11 ay sonra ne yapıldığını bilmeden, orada ne acı ve üzüntüler çekildiğini bilmeden gelip bize akıl vermeye çalışıyorsun. Sen birinin kulağını çekmek istiyorsan önce kendi kulağını çek ki 11 ay sonra gelip boş laflar etmeyesin. Elazığ'da tam 20 bin bağımsız bölümden oluşan Elazığ ve Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, AFAD'ımız, Kızılay'ımız, TOKİ'miz, İller Bankamız, UMKE'miz ve tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte 45 gün Elazığ'da ve Malatya'da vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gece gündüz mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezdik ve onların hüznüne ortak olduk. O acılarını bir an önce dindirebilmek amacıyla projelerimizi başlattık."

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ da gerçekleşiyor!

8 bin konutun vatandaşlara teslim edildiğini 20 bin konutun da etaplar halinde teslim edileceğini söyleyen Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Hem yerinde yapıyoruz hem vatandaşlarımızın rızasını alıyoruz hem de deprem üzerinden bir yıl geçmeden bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla biz her yerde vatandaşlarımızla birlikte olduk. Onlar gibi otobüsün üstüne çıkıp boş laflar edip boş boş konuşmadık, hep icraat içerisinde, inşa eden tarafta ve eser üreten tarafta olduk ve olmaya devam edeceğiz. Milletimizin gönlünü ve duasını almaya devam edeceğiz. O gün Elazığ ve Malatya'da ne yaptıysak bugün İzmir'de, Giresun'da ve Tekirdağ'da aynısını yapacağız. Biz milletimizi düşünüyoruz, seviyoruz ve onlar gibi depremden 11 ay sonra gelip böyle boş laflar etmenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Söylediklerini de hem Elazığlı hem Malatyalı hem de Türkiye Cumhuriyeti'ndeki tüm vatandaşlarıma havale ediyorum."

Elazığ'da 1 sene içinde 3 bin konut teslim edildi!

Elazığ'da 20 bin 118 modern konut inşa ediliyor!


Geri Dön