24 / 04 / 2024

Aydın Aslandağ: 10 proje yapmadan Kartal'dan çıkmayacağız!

Aydın Aslandağ: 10 proje yapmadan Kartal'dan çıkmayacağız!

STCA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ Kartal'dal,  Kartal Life Atalar projeleri hakkında bilgi verdi. Aslandağ, ''10 proje yapmadan Kartal'dan çıkmayacağız" diyor.



Para Dergisi'nin Emlak ekinde yer alan habere göre STCA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, “Kartal birçok anlamda konut sektörü İçin avantajlı durumda. Biz de projelerimize Kartal'da devam etmeyi düşünüyoruz. 10 proje yapmadan Kartal'dan çıkmayacağız" diyor.

 

STCA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, Kartal Life Atalar projesinin detaylarını dergimize anlattı. 2+1, 3+1 ve dubleks daire çeşitleri olmak üzere toplam 104 dairenin bulunduğu proje alanının yüzde 80'i peyzaj ve sosyal donatı alanları olarak tasarlandı. Daha önce Kartal Yuvam projesini hayata geçiren Aslandağ, Kartal bölgesinde projelere devam edeceklerini açıkladı.

 

STCA Gayrimenkul'ün kuruluş aşamasını sizden dinleyebilir miyiz?


Babamız ahşap el ustası, biz de 1988 yılında faal olarak piyasaya girdik, Şu anda Artella ve Treset-te markalarıyla nitelikli ahşap kapılar, mutfak ve banyo dolapları gibi ürünler üretiyoruz. Referanslarımızda Türkiye genelinde ultra lüks projeler var. Şu anda Çiftçi Tovvers'ın ve Skyland İstanbul'un ahşap işlerini yapıyoruz.

Uzun yıllar aile şirketi olarak ahşap alanında devam ettikten sonra yeni iş kolları arayışına girdik, 2009 yılında STCA Gayrimenkul'u kurarak gayrimenkul sektörüne giriş yapmış olduk. Kendimize ait gayrimenkullerin satma ve kiralama işlemlerini STCA Gayrimenkul çatısı altında yürüttük. 2014 yılında ise proje geliştirmeye başladık. De-kon inşaat ile birlikte Suadiye Ametist projesini gerçekleştirdik.
2015 yılında Yuvam Kaftal projemize'başladık ve 2016 yılı sonunda teslimini gerçekleştirdik, Şu anda da Kartal Life Atalar projemize devam ediyoruz.

 

Projelerinizde Kartal lokasyonunu seçme nedeniniz nedir, bu bölgede çalışmalara devam edecek misiniz?


Kartal birçok anlamda konut sektörü için avantajlı durumda. Ulaşımı tam aksında olan bir bölge, deniz ve sahil yolu var, minibüs caddesine sahip.  Marmaray  hattı, metro ve E-5'e hakim; havaalanı, 3.Köprü ve Osmangazi Köprüsü yolları bağlantıları yakın konumda, Kartal'ın muhteşem bir adalar manzarası var. Her ilçeden ayrı ayrı baktığınızda Kartal'ın manzara farkını hissediyorsunuz, Kartal yaşanabilirlik açısından da güzel, sakin bir bölge. Projemizin devam ettiği Atalar, Kartal’ın en nezih bölgelerinden biri, Kartal, kentsel dönüşüme de çok uygun bir bölge. Eski yerleşimler büyük siteler halinde yapıldığı için onların yenilenmesi söz konusu olduğunda büyük parsellerle projeler üretiliyor, Fabrikalar bölgesinde de fabrikalar bir bir kapanıyor, bu araziler sektör için avantaj oluşturuyor. Biz de Kartal'da projelerimize devam etmeyi düşünüyoruz. 10 proje yapmadan Kartal'dan çıkmayacağız.

 

Yatırımcılar için bölgenin avantajı nedir?


Bahsettiğim gibi ulaşım açısından şanslı bir bölge, Bu nedenle gelişimini devam ettirecektir, bu da bölgeyi değerlendirecek. Anadolu Yakası'nda en popüler yerleşim yeri Kadıköy, özellikle de Bağdat Caddesi'ydi. Şu anda insanlar oradan kaçmaya çalışıyor. Aynı anda ciddi bir şekilde inşaat süreci var, Toz, toprak, gürültü ve kamyon kirliliği var. 0 bölgeden bize gelen müşterilerimiz var. 0 bölgeden ev satanlar buradan iki tana alabiliyor. Bizim inşaat kalitemizin Bağdat Caddesindeki evlerden hiçbir farkı yok hatta daha kaliteli diyebilirim. Çelik kapısından mutfak ve banyo dolaplarına kadar her şeyi en iyi şekilde biz yapıyoruz. Diğer konularda da çok hassasız. Ahşap sektöründe milimetrik çalışırız ama inşaat sektöründe santimetreler konuşuluyor. Biz inşaat projelerimizde de milimetrik çalışarak fark yarattık. Kentsel dönüşümün en büyük problemi parsel bazında yapılması, Daha güzel, yaşanabilir bir şehir yaratmamız için dönüşümün ada bazında yapılması gerekiyor. Kadıköy'ün şanssızlığı buradan kaynaklanıyor, Parsel bazlı dönüşümde bütün binaların mimarisi farklı oluyor, bu da görüntü bozukluğuna neden oluyor. Oradaki mevcut parselleri bir araya toplayarak ada yapmak pek mümkün değil. Kartal bu açıdan şanslı. Kartal Life Atalar da bu konuda örnek bir proje. Biz proje alanını ada haline getirmek için bir çaba sarf etmedik zaten eski bir siteyi dönüştürüyoruz.

 

Projedeki daire tiplerinden bahseder misiniz?


Arsamız 4 bin metrekare, binamız ise 800 metrekaresine oturuyor. Alanın yüzde 80'ini yeşil alan olarak ayırdık. Toplamda 104 olmak üzere; 24 adet 2+1, 76 adet 3+1 dairemiz, 4 adet dubleks dairemiz bulunuyor, Küçük daireler yapmadık. Aynı proje içerisinde hem stüdyo hem 3+1 yaparsanız yaşamda sıkıntılar çıkıyor ve proje değer kaybediyor. Biz bunları önceden hissettik ve aile kon-septimizi bozmadık. Atalar bu konsepte uygun bir bölge, Aile konsepti tercihimiz satışlarımıza da olumlu yansıyor,
Biz 3,5 yıl önce bölgeye geldiğimizde daire fiyatları ortalama olarak 150 bin TL'ydi şu anda ortalama olarak 750-800 bin TL'ye çıktı. Daire değerlerini 5 kat artırmış olduk, Bu nedenle evlerini satmak isteyen kat maliklerimiz de var. Kendi satışlarımızın ardından onların satışlarını da gerçekleştireceğiz.


Kartal Life Atalar, sakinlerine ne gibi imkânlar sunuyor?


Kartal Life Atalar'da en önemli farkımız, alanımızın yüzde 80'ini yeşil alana ayırmış olmamız. Açılıp kapanabilen havuz, kapalı spor salonu, kapalı otopark, çocuk oyun parkı ve çok amaçlı spor sahasının bulunduğu projede bütün detayları ve yürüyüş alanlarını engelli dostu olarak olarak tasarladık.


Geri Dön