29 / 03 / 2024

Aydın Çine'de göçe karşı yatırım hamlesi başladı!

Aydın Çine'de göçe karşı yatırım hamlesi başladı!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, memleketi Çine’nin daha fazla göç vermemesi için girişimlerini sıklaştırdı.



AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, memleketi Çine’nin daha fazla göç vermemesi için girişimlerini sıklaştırdı.


Seçim döneminde, son 5 yıl içinde hızla göç veren Çine’nin nüfus potansiyelini artırmak için çalışma sözü veren AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın, gerek Çine OSB’de istihdamın artırılmasına gerekse bakanlık yatırımlarına yönelik çalışmaları sonuç vermeye başladı.

 

“ÇİNE OSB’DE MOBİLYA FABRİKASI KURULACAK”

Çine’nin nüfusunun göç nedeniyle azalmasından büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Mustafa Savaş, “50 bin civarındaki nüfusu ile 1985’te 53 bin olan kır nüfusundan bile geride olan Çine’nin, kendi kendine yeten ve göç vermeyen bir ilçe haline gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu doğrultuda Çine OSB’de bir mobilya fabrikası kurulması için bir firmamızla görüşmelerimizi tamamladık. Kendileri önümüzdeki süreçte arsa tahsis işlemlerinin ardından,gençlerimizin istihdamına doğrudan katkı sağlayacak olan bir mobilya fabrikası kuracaklar. Bu sayede de iş için dışarıya göç eden gençlerimiz, memleketlerinde çalışarak iş güç sahibi olacaklar” dedi.

 

“AMACIMIZ, ÇİNE'NİN GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN BİR İLÇE OLMASIDIR"

Son zamanlarda Türkiye’de cezaevi ihtiyacının açığa çıktığını, Adalet Bakanlığı’nın ülke genelinde yer arayışı içerisinde olduğunu kaydeden Savaş, ''Çine’deki ticari yaşamı olumlu yönde etkileyeceği düşüncesiyle ilçeye cezaevi kurulması noktasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a talepte bulundum. Kendileri buna sıcak baktılar. Konuyu Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürümüzle de görüştüm. İlerleyen süreçte bu konu olumlu anlamda netlik kazanacak. Çine’ye cezaevi kurulmasındaki amacımız, ilçemizdeki ticari yaşamına doğrudan doğruya katkı sağlanmasıdır. Kaldı ki Çine OSB’ye de bu bağlamda daha başka yatırımların gelmesi için girişimlerimiz sürüyor. Çine’ye cezaevi kurulacak olmasıyla ilgili belki bazı eleştiriler olabilir ama bu cezaevi Çine’ye kurulmazsa ülkemizdeki başka bir yere kurulacak. Biz, bunun ilçemize katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Bu noktadaki amacımız, Çine’nin kendi kendine yeten ve göç veren değil, göç alan bir ilçe olmasıdır” diye konuştu. 


Aydın Denge


Geri Dön