18 / 04 / 2024

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 



Denizli programı kapsamında Denizli Çevre Yolu Projesinin kilit etaplarından olan Honaz Tünelinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, gazetecilere 2023 kalkınma hedefleri doğrultusunda memleketin her köşesinde yatırımların sürdüğünü vurguladı. 

Denizli'deki çevre yolu projesinin öneminin altını çizen Karaismailoğlu, önemli bir kavşak noktası olan kentteki şehirlerarası trafiğin bu projeyle çevre yoluna aktarılacağına dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: 

"14 kilometrelik Denizli Çevre Yolu inşaatında Honaz Tüneli 2 bin 600 metre çift tüpten oluşmakta. İnşallah bu yıl içerisinde tünel imalatları bitecek. Bağlantı yollarıyla birlikte önümüzdeki yıl burayı Denizlililer'in hizmetine açmayı planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bugünlerde Denizlililer'in hizmetine 14 kilometrelik Denizli Çevre yolunu sunacağız. Şu anda Denizli şehir içinden geçmekte olan şehirlerarası yol, çevre yoluna transfer edilince Denizlililer rahat nefes alacaklar. Egzoz emisyonlarından kurtulacaklar. Vatandaşlarımız hem zamandan hem yakıttan tasarruf edecek."

 Aydın-Denizli otoyolu 2022 de tamamlanacak!

- Aydın-Denizli Otoyolu'nda da inşaat başlıyor

Denizli'de devam eden 14 tane projenin olduğunu, bir bir tamamlayarak hizmete alacaklarını, yeni ihtiyaçlar için de projeler hazırladıklarını belirten Karaismailoğlu, Aydın-Denizli Otoyolu ihalesinin de Temmuz'da yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Katılım ve rekabet anlamında Türk ekonomisine güvenin en büyük göstergesi olan Aydın-Denizli otoyol ihalemizi onayladık. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlayıp 2022 yılı içerisinde de Otoyolumuzu tamamlamayı hedefliyoruz. Toplamda 163 kilometrelik yol, bölgeye büyük bir rahatlık ve katkı sağlayacak önemli bir proje. Denizli'yi daha da güçlendirecek projenin bir an önce bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız."

Karaismailoğlu ayrıca pandemi sürecine rağmen yatırımların Türkiye'nin her noktasında hız kesmeden sürdüğüne vurgu yaptı.

Vali Ali Fuat Atik'i de makamında ziyaret eden Karaismailoğlu, basına kapalı yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Karaismailoğlu, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret ederek şehre ilişkin bilgi aldı. 

Aydın-Denizli otoyolu için 11.9 milyar TL'lik teklif!


Geri Dön