26 / 04 / 2024

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündeminde!

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündeminde!

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Bağımsız  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Aydın-Denizli otoyolu projesine ilişkin soru önergesi verdi. Koncuk, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Koncuk, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismöailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Koncuk, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Yap, işlet devret modeline dayalı ve ihalesi dokuz kez ertelenen, geçtiğimiz Kasım 2020'de yapılan ihale ile 8 milyar 776 milyon lira bedelle 40 yıllığına özel bir firmaya verilen “Aydın-Denizli" otoyolunun, verimli tarım topraklarını yok edeceğini savunan sivil toplum örgütlerinin haklı çağrısı Bakanlığınız tarafından duymazdan gelinmiştir.''

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündeminde!

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. 163 kilometrelik “Aydın-Denizli” otoyolunun 25 bin dönüm “verimli tarım arazisini” yok edecek olmasından dolayı otoyol projesinin durdurulması için Bakanlık olarak sivil toplum örgütlerinin çağrısına neden sessiz kalıyorsunuz? Gerekçesini açıklar mısınız? 

2. Yap, işlet devret modeli ile milyarlarca lira harcanarak yapılacak otoyol projesi, mevcut duble yola nazaran sadece 20 dakika kısaltacaktır. Nazilli'de mevcut yol genişletilip, ek şerit ve çevre düzenlemesi yaparak Bakanlık olarak ülke ekonomisine neden katkı sağlanması öncelikleriniz arasında değildir?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön