10 / 05 / 2024

Aydın-Denizli Otoyol Projesi TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesi TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesi meclis gündemine taşındı. Karaca, projenin ihalesinin daha önce neden üç kez iptal edildiğini sordu...



CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Aydın-Denizli Otoyol Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaca, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Karaca önergesinde "Aydın-Denizli Otoyol Projesi ihalesi Yap-İşlet-Devret Modeliyle, 2018 Kasım ayının son haftasında yapıldı. Adı geçen projenin ihalesi daha önce üç kez iptal edilmişti. Son olarak ihaleye daha önce otoyol yapımı konusunda referansı, çalışması bulunmayan sektörde söz sahipliği konusunda tartışılan adı duyulmamış firmaların teklif verdiği basında yer aldı." dedi.

"Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tutaş'ın yaptığı açıklamalara göre, otoyol bünyesinde 19 köprülü kavşak, 33 köprü, 19 viyadük ile 5 hizmet tesisi yer almakta olup, yapım yılı süresi 3 yıl olarak belirlenmiştir. Geçiş ücretleri otomobil ve kilometre bazında 5 Euro/sent olarak ücretlendirilecektir." şeklinde açıklamalarda da bulunan Karaca 5 soru sordu.

Karaca'nın soruları

1- Aydın-Denizli Otoyol Projesi ihalesi daha önce neden üç kez iptal edilmiştir?

2- Aydın-Denizli Otoyol Projesi ihalesinde hangi firmalar ne kadar teklif vermiştir?

3- Aydın-Denizli Otoyol Projesi hangi firmaya verilmiştir? Yap-işlet-devret uygulama sözleşmesi imzalanmış mıdır?

4- Aydın-Denizli otoyol projesi verilen firma, otoyolu kaç yıl işletecektir?

5- Geçiş ücretinin 5 Euro/Sent olarak ücretlendirileceği açıklanan projede firmaya kaç araç garantisi verilmiştir?

 


Geri Dön