24 / 04 / 2024

Aydın Karacasu'da olaylı yıkım!

Aydın Karacasu'da olaylı yıkım!

Aydın Karacasu'da depreme dayanıksızlık raporu çıkarılan ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılının tamamlanmasından sonra tahliye edilen Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) yıkımı krize yol açtı. Okulun yıkımını izleyen gazeteciye çirkin saldırı düzenlendi.



Aydın Karacasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) binası geçtiğimiz eğitim öğretim dönemi sonunda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmaya başlandı. Yeni okul yapılıncaya kadar eğitimin Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) binasında devam etmesine karar verilirken, alınması gereken eşyalar alındıktan sonra bina yıkım şirketine teslim edildi. Şirketin Karacasu’daki okul ve yine Bozdoğan’da yıkılacak bir okulun içerisinde çıkacak hurda karşılığında 378 bin lira bedelle ihaleyi kazandığı öğrenildi. Yıkım ekibi tarafından 27 Ekim tarihinde ön hazırlıkları yapılmaya başlandığı belirtilirken, 31 Ekim Cuma günü Ankara’dan gelen iş makinalarıyla planlanan yıkımın,  İzmir  depremi sebebiyle ertelendiği kaydedildi.

ÖNCE ENGEL OLDU, SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Ses Gazetesi'nden Özgür Dedeoluk'un haberine göre; Karacasu’da MTAL binasının yıkımı 3 Kasım günü ekskavatörle başladı. Yıkım çalışmalarında yoldan geçen vatandaşlar binanın içerisinde bulunan sınıflardaki üzerinde bayrak da olan Atatürk fotoğrafı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe gibi tabloların duvarda asılı olduğunu görüp, yıkım ekibine uyarılarda bulundu.

Vatandaşlar ardından Kaymakamlığa giderek şikayet ederken, olayı öğrenen gazeteciler hem ilçede 1967'den beri hizmet veren okulun yıkılmasını haberleştirmek, hem de vatandaşların şikayetini takip etmek üzere olay yerine gittiğinde ise şirket yetkililerinin tepkisiyle karşı karşıya kaldı. 

Gazetecilerin çekim yaptığı esnada şirketin ortağı olduğu öğrenilen bir kişi “Burada çekim yapma” diye konuşarak gazetecileri uyardı. Gazetecilerin, kamuoyunu ilgilendiren ve kamuya açık alanda yaptığı çekimi engelleme sebebini sorması üzerine şirket ortağının “Belki usulsüz bir şeyler yapılıyor” diye gerekçe gösterip şaşkınlık yaşadı. Çekimin devam etmesi üzerine şirketin ortağı olduğunu söyleyen kişi, gazetecinin kamerasını eliyle kapatıp çekimi engelledi. Olayın yatıştırılmasından sonra gazetecilerden özür dileyen ismi öğrenilemeyen kişi, usulsüzlükten kastını ve engelleme gerekçesini; “Belediyeden tozu bastırması için su tankeri istedik, tanker getirmediler. Toz çıkması sebebiyle bizden şikayetçi olabilirler. Bu yüzden bir anda telaşlandık ve bu şekilde fotoğraflanmasını istemedik. Sizden tekrar engellediğim için özür dilerim” şeklinde açıkladı.


Geri Dön