23 / 04 / 2024

Zeytinburnu NAKO arazisinde olaylı yıkım!

Zeytinburnu NAKO arazisinde olaylı yıkım!

Akzirve Gayrimenkul'ün proje geliştireceği Zeytinburnu NAKO arazisinde yıkım dün gece başladı. Yıkım çalışmaları havadan görüntülendi. 



Zeytinburnu'nda yer alan Nakliyeciler Sitesi'nde hareketli dakikalar yaşanıyor. 7 blok ile 254 iş yerinden oluşan Nakliyeciler Sitesi'nin arazisi 2014 yılında satılmıştı. Yıkım kararının uygulanacağı bilgisine ulaşan ambar esnafı ve çalışanları, sitenin giriş-çıkışını kamyon ve TIR’larla kapattı.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Nakliyeciler Sitesi’nin yıkım çalışmalarını protesto eden ambar çalışanlarıyla polis arasında 6 saat süren gerilim yaşandı. Ardından 17 dükkanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Öğle saatlerine doğru sitenin 1. sokağında yıkıma devam kararı alındı. Kepçelerle dükkanların yıkımına devam edildi.


Karar üzerine dükkanlar acele bir şekilde boşaltıldı. Bazı dükkan sahibi ve işçiler duruma tepki gösterdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Nakliyeciler Sitesinde yıkım devam ediyor.

 

Zeytinburnu NAKO arazisinde olaylı yıkım!


Akzirve projeye başlayacak

156 dönümlük arazide Akzirve Gayrimenkul bu yıl içinde projeye başlamayı planlıyor. Hayata geçirilecek projede 2 bin 78 daire, 99 ofis ve 54 dükkan yer alacak. 14 blok olarak tasarlanan projesinin 2020 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor.  


Zeytinburnu NAKO arazisi için hak sahiplerinden açıklama! 

 


Geri Dön