26 / 04 / 2024

Aydın Kuşadası'nda konut alanına dönüştürme teklifi reddedildi!

Aydın Kuşadası'nda konut alanına dönüştürme teklifi reddedildi!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuşadası'ndaki bir yeşil alanın konut alanına çevrilmesi teklifini reddetti. Meclis, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın'ın başkanlığında toplandı.



Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın'ın başkanlığında toplandı. Meclis toplantısına, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile mazeret belirten 21 meclis üyesi katılmadı. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bir önceki oturumunda komisyonlara havale ettiği 32 gündem maddesi görüşüldü. Komisyonlara havale edilen bazı maddeler yetiştirilemediği için meclisten ek süre alındı. Gündemin 9.maddesinde yer alan Kuşadası İlçesi Türkmen Mahallesi 103 ada 64 parselin kullanımının ağaçlandırılacak alandan konut alanına dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planı değişikliği teklifi, kabul edilmedi. Didim İlçesi Altınkum Mahallesi Gevrek Mevkii Martı Sitesi'nde bulunan 15 sokağa isim verildi. Buharkent İlçesi Menderes Mahallesi'nde bulunan Menderes Caddesinin ismi 'Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz' olarak değiştirildi. 


BORÇLAR SORULDU 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2016 mali yılı iç borçlanma yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Oylamadan önce söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik, daha önce 80 milyon liralık yetkinin talep edildiğini hatırlatarak. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bankalara ve diğer kurumlara ne kadar borcu olduğunun açıklanmasını istedi. Borçlar konusunda hemen bilgi verilemeyeceğini belirten Meclis Başkanı Apaydın da Esenlik'e yazılı bilgi verileceğini söyledi. Komisyondan geldiği gibi oylamaya sunulan 26. Madde oy çokluğuyla kabul edilerek Çerçioğlu'na yetki verildi. 


FİYATLAR BELİRLENDİ 

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 2016 yılı mali gelir ücret tarifesinde değişiklik yapılması görüşüldü. Buna göre 2016 yılı M.T.P plakalı ticari araçların koltuk artırım ücretinin koltuk adeti başına 500 lira tarifeden çıkarılması kararlaştırıldı. Toplu taşıma araçların devrinde uygulanacak ücretler. Kuşadası-Söke Birlik araçları Söke-Kuşadası Birlik araçları için başına 7 bin 500 lira, Kardeşköy Birlik araçları için araç başına 5 bin lira olarak belirlendi. 



Hakan AKIN/Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön