29 / 03 / 2024

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Kent için vizyon projelerini açıklayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, yeşil alan projesini anlattı.



CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, kent için vizyon projelerini açıkladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Çerçioğlu, Işıklı Doğal Yaşam Parkı'nın 500 dönüm üzerinde yemyeşil bir park olacağını söyledi.

Ekonomiye de katkı sağlıyorsunuz belediye olarak...

Belediyeler sadece bina, yol, altyapı yapmamalı kentin ekonomisine de katkı sağlamalı. Hedefimiz yerli, milli hijyenik ve sağlıklı et. Bunların yanına yoğurt, yağ koyduk. Aydın’daki kooperatiflerden ürettiklerini de satın alarak Ege Et’te satmaya başladık. Bu işin içeresine girince ‘Bir de çiğ süt koyalım’ dedik. Yine belli noktalarda büyük köylerin ortasına süt tankları yerleştirdik. Yem ücretleri çok yüksek ve aracılar var arada. Ege Yem’de de piyasadan yüzde 10 daha uygun biçimde fabrika yemini hayvan üreticilerine vermeye başladık.

AYDIN TEKSTİL PARK KENTLİNİN HİZMETİNDE

AYDIN Büyükşehir Belediyesi’nin Aydınlılara kazandırdığı yeşil alanların en büyüklerinden olan Aydın Tekstil Parkı, vatandaşların özellikle hafta sonlarında rahat nefes alıp streslerini atabildikleri yeşil alan olarak öne çıkıyor. Belediyenin 100 milyon liraya kamulaştırdığı alan için hazırlanan proje de tamamlandı. Tarihi dokusu korunacak olan alandaki tescilli yapılar restore edilecek. Alana çiçek bahçeleri, bisiklet yolları, koşu yolları, piknik alanı, konser ve nikâh salonları, sergi salonları, botanik havuz, spor alanları, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, amfi tiyatro, kuş bahçesi, kelebek bahçesi, çocuk gelişim kulüpleri, sanat atölyeleri yapılacak.

GÖRENLER HAYRAN KALIYOR

Her geçen gün ilgi artarken ziyaretçilerinin uğrak yeri olan Arapapıştı Kanyonu’nu tekne ile gezen vatandaşlar, eşsiz güzellikte olan doğaya hayran kaldılar. Bol bol fotoğraf çekip doğayı inceleyen vatandaşlar, gezi sonrasında unutamayacakları bir gün geçirdiklerini ifade ettiler. Dünyanın sekizinci harikasını Aydınlılarla buluşturan ve bu harika yeri görme fırsatını sağlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür eden vatandaşlar, “Daha önce böylesine güzel bir dünya harikasının farkında bile değildik. Tekne gezisi yaptık, doğanın güzelliği karşısında adeta kendimizden geçtik. Gerçekten çok etkilendik. Arapapıştı Kanyonu’nu gezip görmemizi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dediler.
380 metre yüksekliğinde, 6 kilometre uzunluğundaki kanyonda kaya mezarları da bulunuyor.

Aydın a 500 dönümlük yeşil alan projesi! 

500 DÖNÜME YEŞİL PARK

Vizyon projeleriniz nedir?

İki adet vizyon projem var. Hemen kentin merkezinde 177 dönüm 1000 çam ağacı var, içinde tarihi bina var tescilli. Biz burayı 100 milyon liraya kamulaştırdık. Eğer biz burayı kamulaştırmasaydık AVM veya rezidans olacaktı. Yapacağım tüm projeleri sandık kurarak halkın oyuna sunuyorum. Çocuklar dahil.
Işıklı Doğal Yaşam Parkı 500 dönüm üzerinde yemyeşil bir park olacak. Bunun 200-250 dönümünü kamulaştırdık kalan kısmı mahkemelik, sonuçlanmasını bekliyoruz. İnsanların nefes alabileceği, hoş zaman geçireceği mekânlar oluşturuyoruz.


Geri Dön