20 / 04 / 2024

Aydın'da 5 milyon TL'ye satılık bina!

Aydın'da 5 milyon TL'ye satılık bina!

Aydın İli OvaKöyü'nde yer alan 10 yıllık bina, Yedieylül Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 7 Mayıs 2015 günü saat 10:20 ile 10:30 arası ihale ediliyor.



Aydın İli Ovaköy Köyü Çıtlik Kuyu Mevkii 383 Parselde yer alan 10 yıllık bina, Yedieylül Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından 5 milyon TL'ye satışa çıkarılıyor.



TAŞINMAZLARIN İMAR DURUMU: Taşınmaz, Ovaköy Aşağı Mahallesi, Çıtlık Kuyu Mevkisi, ovaya giden yola cepheli olup, köy yerleşik alanına yakın konumdadır. Giriş bölümünde 2 kat + çekme katlı betonarme karkas, bina, güney bölümünde yönetim binalı panel üretim merkezi, doğu kesiminde mantar üretim tesisi ve direk tipi trafo bulunmaktadır.


TAŞINMAZIN YERİ-ULAŞIMI-ÇEVRE KOŞULLARI: İki katlı + çekme katlı 500.00m2 lik betonarme karkas bina, gür'ey kesiminde 750.00m2Mik, yönetim bölümlü, çelik çatı üzeri panel örtülü, panel üretim merkezi ve doğu kes mde 2.000.00m2'lik, 12 odalı, soğu hava depolu, çelik çatı üzeri panel örtülü mantar üretim tesisi ile 250KVA’lık direk tipi bulunan taşınmazın köy yerleşik alanına yakın ve ova yoluna cepheli konumda oluşu, beton d rek i tel çit ile çevrili alanının büyüklüğü gözönüne alındığında, mantar üretim tesisi ve panel üretim tesisi : arak alınıp-satılabilecek konumdadır.


TAŞINMAZ ÜZERİNDE YAPININ ÖZELLİKLERİ: 11.550.00m2'lik İNCİR BAHÇESİ nitelikli taşınmazın çevresi beton direkli tel çit ile çevrilidir. Üzerinde, giriş bölümünde zemin + 1 .normal kat ve çekme katlı toplam 500.00m2’lik betonarme karkas yapı tarzında yapılmış, yaklaşık 10 yıllık bina bulunmaktadır. Zemin katı konut amaçlı kullanılmakta olup; 1. Normal kat ve çekme kat boş durumdadır. Çekme katın ön kesiminde çelik yapı üzeri panel örtülü çatı bulunmaktadır.


Güney kesiminde 750.00m2'lik, yönetim bölümlü, çelik çatı üzeri panel örtülü, panel üretim merkezi bu cırnaktadır. Yaklaşık 10 yıllık tesis çalışır durumdadır. Doğu kesimde 2.000.00m2’lik, 12 odalı, soğuk hava :eoolu, çelik çatı üzeri panel örtülü yaklaşık 7 yıllık tesiste mantar üretimi yapılmaktadır. Tesisin ön kesiminde 250KVA'lık direk tipi trafo bulunmaktadır.



SATIŞ ŞARTLARI:


1)Birinci Açık Artırma: 07.05.2015 günü, yukarıda gösterilen saatlerde Aydın Sosyal Güvenlik il Müdürlüğünün J. kat toplantı salonunda (Ramazanpaşa Mh. Hükümet Blv. No:62 Aydın) açık artırma suretiyle yapılacaktır.Biıinci artırmada tayin edilen zamanda gayrımenkulün üç defa bağırıldıktan sonra teklif olunan en yüksek bedel, rayiç bedelin %75'i + takip masrafını ve rüçhanlı alacak miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilirArtırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 14.05.2015 günü aynı yer ve saatte ikinci artırma yapılacaktır.İkinci artırmada bedelin % 40'ı + takip masraflarını ve rüçhanlı alacak miktarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki: birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.


2)Artırmaya iştirak edeceklerin gayrımenkulün artırmaya esas rayiç değerinin %7.5’i tutarındaki (yukarıda belirtilen) teminatı, 6183 sayılı kanunun 10. maddesinin 1 ila 4. fıkrasında beliritildiği şekilde Ziraat Bankası-Halk Bankası yada Vakıf Bankasına (1001 Tahsilat Tipi) geçici teminat olarak yatırması ve ihaleden önce satış; dosyasına ibraz etmesi gerekmektedir.


3)Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebine binaen 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.


4)Resmi İhale Pulu, Damga Vergisi, Tapu Alım Satım Harcı Ve Masrafları, Tellaliye Resmi, KDV ve gayrimenkul teslim masrafı alıcıya aittir.


5)Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.


6)Taşınmazların tahliye işlemleri alıcılar tarafından yapılacaktır.


7)İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


8)Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya mehil verilirse, verilen süre içinde ödemekle yükümlüdürAksi taktirde ihale kararı feshedilir ve gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır.Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz, yalnız ilanla yetinilir.Gayrımenkul en çok artırana ihale edilir.Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi, ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiyesi 6183 sayılı Kanun hükmüne göre Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzce tahsil olunur.


9)Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği Müdürlüğümüz icra Satış Servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.


10)Satışa iştirak edecekler, resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi veya katılımın tüzel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ibraz edeceklerdir.


11)Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve mündericatını kabul etmiş sayılacakları, bilgi almak isteyenlerin 14634-2012/21119 dosya numarası ile Müdürlüğümüz İcra Satış Servisine başvurmaları ilan olunur.


12)Satış ilanı ilgililerin (*) adresine gönderilecek olup adreste tebligat yapılamaması halinde ve adresleri bilinmeyenler için de tebliğ yerine kaim olacağı İLANEN tebliğ olunur.



Geri Dön