29 / 03 / 2024

Aydın'da depreme dayanıksız okullarda yıkım çalışmaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız okullarda yıkım çalışmaları mecliste!

Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullarda yapılan güçlendirme ve yıkım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullarda yapılan güçlendirme ve yıkım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bülbül, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bülbül, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Bülbül, şu açıklamalarda bulundu: ''Aydın'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okulların bazıları hakkında güçlendirme çalışmaları planlanmakta, bazıları hakkında ise yıkım kararı bulunmaktadır. Deprem kuşağında yer alan Aydın'da eğitim ve öğretimin yürütüldüğü binaların iyileştirilmesi ve iyileştirilmesi mümkün olmayan binaların yıkılması, içinde bulunduğumuz olağanüstü süreçte irdelenmesi gereken bir husustur. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Bakanlığınız tarafından Nazilli'de 6 okulda güçlendirme çalışmaları başlatılmıştır. Ancak daha önce Aydın'da 160 tane devlet okulunun depreme dayanıksız olduğu gündeme gelmişti. Dolayısıyla güçlendirme çalışmaları yürütülen Orhangazi İlk ve Ortaokulu, 5. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nazilli Mesleki teknik ve Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü, Nazilli Anadolu Lisesi, Şehitler Ortaokulu, Yavuz Selim İlkokulu olmak üzere 6 okul dışında da güçlendirme ve yıkım çalışmalarının yürütülmesi gereken pek çok okul binası olduğu bilinmektedir.''

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün soruları: 
1) Bahsi geçen 6 okulun güçlendirme çalışmaları ne kapsamda yürütülmektedir?

2) Bahsi geçen 6 okul dışında kaç okulda güçlendirilme çalışmalarının yürütülmesi planlanmaktadır?

3) Bu okullar hakkında çalışmalara ne zaman başlanacaktır?

4) Özellikle en eski okullardan biri olan Ahmet Yesevi İlkokulunun da dayanıksız okullar arasında olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda bu okul hakkında da çalışma yürütülmesi planlanmakta mıdır? 

5) Yıkım kararı alınan kaç okul vardır?

6) Yıkım kararı alınan okulların ne zaman yıkılması planlanmaktadır?

7) Yıkım kararı alınan okullar yerine yeni okulların inşa edilmesi planlanmakta mıdır? 


Geri Dön