29 / 03 / 2024

Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılacak!

Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılacak!

2018-2020 yılları için hazırlanan Orta Vadeli Program kapsamında lojman satışlarına yer verildi. Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılarak yeni lojmanlar yapılacak..



2018-2020 yılları için hazırlanan Orta Vadeli Program'da yer alan "kaynak tahsisi" kısmındaki bir madde gereğince bazı kamu lojmanları satışa çıkarılacak.


Business HT'nin haberine göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın dün yaptığı açıklamaya göre satılan lojmanlardan elde edilen gelir ile, savunma sanayine fon oluşturulacak.


RİSKLİ LOJMANLAR YIKILACAK

Satışın diğer bir nedeni ise depreme dayanıksız lojmanların yıkılarak yeni lojmanlar yapılması olarak belirtiliyor. Buna göre asgari 10 yıldır ayakta duran ve şehir merkezlerinde kalan kamu lojmanları maliye bakanlığı tarafından elden çıkarılacak.


ÖNCELİK MEMURA

Lojmanlarda, öncelik evlerin içinde oturan memura verilecek. İhale yoluyla gerçekleşecek bu işlemde memur, en yüksek bedeli verirse öncelikli alım hakkına sahip olacak.


Savunma, güvenlik ve adalet gibi birimlerin kullanıldığı yerler bu uygulamadan muaf tutulacak.


LOJMANLAR PİYASA FİYATININ ALTINA SATILACAK

OVP'nin henüz bir taslak olduğunu açıklayan Maliye Bakanlığı, Plan, Bütçe Komisyonu ile Genel Kurul'a gönderilirken başka değişiklikler olabileceği ve netlik kazanmayan konular hakkında peşin hüküm vermenin yanlış olabileceğinin vurgusunu yaptı.


Lojmanlar satılırken piyasa fiyatının altında fiyat belirleneceğinin de ifade edildiği açıklamada, lojmana yeni girmiş, dolayısıyla hâlâ lojmanda hakkı olan, ancak satın almaya gücü olmayan memurların durumunun ne olacağı hakkındaki soruya ise söz konusu kişilere bir destek verilip verilmeyeceği, ya da yeni inşa edilecek lojmanlara yerleştirip yerleştirilmeyeceği konusunda henüz bir netliğin olmadığı şeklinde yanıt verildi.



Habertürk




Geri Dön