25 / 04 / 2024

lojmanlar satılacak mı

lojmanlar satılacak mı

TBMM'de görüşülen Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. İşte kanun tasarısında yer alan o madde..

Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılacak!

2018-2020 yılları için hazırlanan Orta Vadeli Program kapsamında lojman satışlarına yer verildi. Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılarak yeni lojmanlar yapılacak..

Kamuda 3 tasarruf hamlesi kapsamında lojmanlar satılacak!

Kamuda 3 tasarruf hamlesi başlıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun talimatıyla, lojmanlar satılacak. Makam aracına kriter gelecek. Kamu binalarında kiradan çıkılıp, şehir dışına yapılacak kampuslara taşınılacak

236 bin lojman satılacak!

Harcamaların kısılması için alınacak tedbirlerin arasında 236 bin lojmanın elden çıkarılması da var

Antalya’dan arsa almak isteyenlere müjde! O ilçede arsa satılacak!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesinde bir adet arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 14 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Fındık bahçesi almak isteyenlere müjde! Trabzon’da fındık bahçesi satılacak!

Trabzon ili Arsin ilçesinde fındık bahçesi satılacak. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Daire sahibi olmak isteyenlere müjde! Rize’de bir daire satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesinde yer alan bir adet daire satılacak. Satışa ilişkin tüm bilgiler kesinleşirken, ihalenin 4 Aralık’ta düzenleneceği açıklandı.

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

O ilde bir iş yeri satılacak!

Rize ili, Derepazarı ilçesine bağlı bir iş yeri satılığa çıkarıldı. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için 30 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Konya’da 8 taksitle sanayi alanı imarlı arsa satılacak!

Konya ili, meram ilçesinde 8 taksitle sanayi imarlı arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsalar için 29 Kasım’da ihale düzenlenecek.

Amasya’da iki arsa ve iki iş yeri satılacak!

Amasya ili, Suluova ilçesinde 4 adet taşınmaz satılacak. Taşınmazlara yönelik tüm bilgiler ve ihale tarihi belli oldu.

ŞOK 18 Kasım 2023 aktüel ürünler kataloğu: Slazanger Polar 219 TL, Mama Sandalyesi 349 TL'ye satılacak!

ŞOK Market indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK'ta bu hafta Slazanger Polar 219 TL, Mama Sandalyesi 349 TL'ye satılacak. İşte ŞOK aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

BİM'de bebek bezi 195 TL'ye, 8 kg toz deterjan 195 TL'ye, peçete 29 TL'ye satılacak! BİM 21 Kasım 2023 aktüel kataloğu

BİM'in 21 Kasım 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de bebek bezi 195 TL'ye, 8 kg toz deterjan 195 TL'ye, peçete 29 TL'ye satılacak.

O ilde 6 arsa satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Sivas iline bağlı Şarkışla ilçesinde 6 adet arsa satılacağı öğrenildi. Açık teklif usulüne göre satılacak arsalar için ihale tarihi 24 Kasım oldu.

ŞOK Market'te bebek beşiği 1849 TL'ye, Sinbo elektrikli süpürge 1499 TL'ye satılacak! ŞOK 11 Kasım kataloğu...

ŞOK Market haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Peki, ŞOK'ta bu hafta hangi ürünler satılacak? İşte ŞOK aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

Bitlis’te 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi ve 2 arsa satılacak. Açık teklif usulüyle satılacak taşınmazların ihalesi 21 Kasım’da düzenlenecek.

lojmanlar satılacak mı Haberi

lojmanlar satılacak mı

Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı olan Torba Tasarı'da lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. 

Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte 10 yılını doldurmuş lojmanlar satışa konu olabilecek. Lojmanlar ihale yoluyla satılacak.

İhalede lojmanda oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak. İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya dört yıla kadar kanuni faizi ile birlikte taksitli olarak ödenebilecek, peşin olarak ödenmesi halinde yüzde on indirim uygulanacak.

TORBA YASA LOJMAN MADDESİ

29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hâzineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
 
“Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere,...