25 / 04 / 2024

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

Aydın'daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

NAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaptığı ziyarette, Aydın'daki binalara imarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için, zemin katların ise otopark alanı olarak kullanılması için ilave 1 kat verilmesi gerektiğini belirtti...



Nazilli Müteahhitler Derneği (NAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, üyelerinin sorunlarını anlatmak ve çözüm önerilerini sunmak için Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a ziyarette bulundu. Sorunların ilçenin kentleşme dokusuna da zarar verdiğini belirten NAMDER Başkanı Remzi Erdemci; “Ortak akılla sorunları birlikte çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Ses Gazetesi'nden Harun Reşit Akgül'ün haberine göre; Nazilli Müteahhitler Derneği (NAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Erdemci, Ticari Birim Başkanı Ömer Pamuk ile beraber Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı makamında ziyaret etti. 

 Aydın daki binalara imarda ilave 1 kat verilmeli!

Ziyarette Nazilli Belediyesi İmar Müdürlüğü’ndeki personel yetersizlikleri başta olmak üzere Müdürlükte yaşanan aksamaların yanı sıra Nazilli’deki imar uygulamaları ile ilgili meclise sunulması için tavsiyelerinin bulunduğu bir bilgi notu da aktaran NAMDER Başkanı Remzi Erdemci, "Nazilli'de ayrık nizam olarak imar durumu verilen veya ada bazında tek imar durumu istenilen ada veya parsellerde halen uygulanmakta olan emsal olarak hmax 10 kat uygulamasının devam ettirilmesi hususu görüşülerek karara bağlanmalıdır. Nazilli imar durumlarında verilmeyen ancak Aydın Büyükşehir'in merkezde uygulanan yapılacak binalarda tam bodrum yapılarak müştemilat ve sığınaklar için alan ayrılma şartıyla, zemin katların ise (ticari alan olmayan ada parseller için) otopark alanı olarak kullanılıp ilave bir kat verilmesi. Nazilli Belediyesi ve NAMDER Yönetim Kurulu ile üyelerimizle hem fikir olduğumuz Nazilli'mize yakışır binaların imar edilmesi; bunun için çatılarda parapet yüksekliğinin en az 60 cm olarak gevşetilip gizli çatı yapımına imkan tanınması hususu” şeklinde konuştu.

“HEM BİNALARI HEM DE İNSAN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMELİYİZ”

Nazilli için önemli olan imar konularına ilişkin de konuşan Erdemci, "İmar yönetmeliği gereği mevsimsel bölgeler olarak düşünülmeyip daha çok karasal iklim bölgelerinde uygulanması doğru olan binaların her dairesinde her kata ayrı baca yapımı istenmesi bölgemizin iklim koşulları ve doğalgaz kullanımı ile ısıtma göz önünde bulundurulduğunda tekli bacaların hem bina betonarmesini riskli hale getirmesi hem de gereksiz yer kayıplarından dolayı iptali olabiliyorsa iptali, olmuyorsa jet baca sistemine dönüştürülmesi hususu. Binaların dış cephelerinde görsel amaçlı kullanılan süs çıkmalarının betonarmeden izin verilmesi hususu. Betonarmeye ankrajla uygulanan çıkmalar birkaç yıl içerisinde deformasyon ve düşme ihtimali göz önünde bulundurulduğunda hem görsel kirlilik olacak hem de yüksek yapılarda riskli olacaktır. Nazilli Belediyesi olarak CE ve TSE standartlarına uygun dış cephe yalıtım malzemesi olarak XPS (köpük) malzemeden vazgeçilip doğal yalıtım (perlit esaslı vb.) malzemelerin kullanımı hem binaların ömrünü hem de sağlıksal açıdan düşünülüp kullanımına izin verilmesi hususunun meclis gündemine alınarak gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

NAMDER Yönetiminin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da Nazilli ekonomisine yön veren müteahhitlerin taleplerini inceleyerek meclis öncesi komisyonlara ileteceğini ifade etti. 


Geri Dön