29 / 03 / 2024

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı yeniden meclis gündeminde!

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı yeniden meclis gündeminde!

Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatı ile ilgili yapısal problemler meclis gündemine taşındı. MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu soru önergesini Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sundu...




MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu  Aydın'daki ASTİM kavşağı inşaatının yapısal problemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı.  Depboylu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sundu.


Depboylu önergesinde " seçim bölgem olan Aydın ilimizde büyükşehir belediyesi tarafından ihale edilen Denizli-  İzmir  hattındaki ASTİM kavşağı inşaatı 5 ayda bitirilmesi planlanırken yapısal problemler sebebiyle 9 ayda hala tamamlanamamıştır.


Normalde İzmir Limanına ulaşım sebebiyle yüksek tonajlı araçların yoğun olarak kullanıldığı ve özellikle tatil döneminin gelmesi ile otobüs ve binek araç trafik yoğunluğunun artması sonucu tüm araç kullanıcıları çok büyük sıkıntı çekmektedir.


Yaşanılan sıkıntıların sadece Aydın'da oturan vatandaşlar tarafından çekilmediğini de dile getiren Depboylu "İzmir - Denizli hattında seyir halinde bulunan trafikteki herkes, dolayısıyla vatandaşlarımızın yanında yerli ve yabancı turistler de mağdur olmaktadır." diyerek Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a 3 soru yöneltti.


Depboylu'nun soruları

1. Bakanlığınız devam eden inşaat için ne gibi denetlemeler yapmaktadır?

2. Kavşak inşaatının bir an önce bitirilmesi için yapılması gerekenler nelerdir?

3. İnşaat başlamadan önce yapılması gereken fizibilite çalışmaları bakanlığınızca uygun görülmüş müdür?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön