25 / 04 / 2024

Aydoğan İnşaat Ukrayna'dan 10 dönüm arazi satın aldı!

Aydoğan İnşaat Ukrayna'dan 10 dönüm arazi satın aldı!

Zonguldak kökenli Aydoğan Grup bünyesindeki Aydoğan İnşaat, İstanbul Bağdat Caddesi çevresinde dört ayrı projede toplam 110 konut inşa ediyor. Ayrıca Kartal- Maltepe aksında 350 dairelik bir projeye başlamaya hazırlanıyor...



İNŞAAT sektöründe gündeme gelmemiş birçok başarı öyküsü var. Tıpkı, bugün 125 milyon dolarlık bir ciroya ulaşan yaklaşık 70 yıllık bir geçmişe sahip Aydoğan Grup'un öyküsünde olduğu gibi... 1947 yılında Zonguldak'ta Muhammed Aydoğan tarafından gıda toptancılığıyla başlayan bu teşebbüs, 1960'lı yıllarda bulunduğu iş yerlerinin inşaatını yapmaya girişerek yeni bir çehreye bürünüyor. 1969 yılında Zonguldak'ın ilk turistik oteli olan ve bugün de hizmet vermeye devam eden Ay Otel'i inşa ediyor ve işletmeye açıyor. 1987 yılında ise bugün grubun amiral gemisi olan Aydoğan inşaat faaliyete geçiyor. 


Şirket, kurulduğundan bu yana İstanbul ve Zonguldak'ta birçok gayrimenkul projesine imza attı. Aydoğan İnşaat özellikle Erenköy, Caddebostan, Moda, Ataşehir ve Maltepe gibi İstanbul'un Anadolu yakasının önemli lokasyonlarında butik ve A+ konut projeleri gerçekleştirdi. 


Son olarak Erenköy'de 54 daireden oluşan Caddepark Erenköy projesini tamamlayan firma, yine Erenköy'de 25 daireli Aslanpark Erenköy, 16 daireli Evrenpark Fenerbahçe, 26 daireli Istasyonpark Göztepe ve 43 daireli Aslanpark Göztepe projelerinin inşasını halen sürdürüyor. Şirket devam eden bu projeler için 15 milyon dolar yatırım yapıyor. Devam eden projeler dışında, önümüzdeki dönemde Kartal-Maltepe aksında 350 dairelik bir konut projesine daha başlamaya hazırlanıyor. Grubun amiral gemisi Aydoğan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığını ikinci kuşaktan irfan Aydoğan yapıyor. 


DİSTRİBÜTÖRLÜKTE DE İDDİALI 

Aydoğdu Grubu'nun faaliyetleri arasında Zonguldak'ta Algida, Unilever, Tadım, Nestle, Yudum Yağları, Nuh'un  Ankara  Makarnası, Bartın'da Unilever, Algida, Nestle, Yudum Yağlan, Nuh'un Ankara Makarnası,  İzmir  Karşıyaka'da Algida, Adapazarı'nda Algida markalarının distribütörlüğü ile Zonguldak'ta kuyumcu işletmeciliği de yer alıyor. 


KALE HOLDİNG İLE İŞBİRLİĞİ 

Şirketin konut projeleri dışında İstanbul'da Ay Plaza, Kale Plaza, Bodur İş Merkezi, Özdemir İş Merkezi gibi projeleri bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, uzun yıllar Anadolu yakasında Çanakkale Seramik ile çözüm ortaklığı yapıp Bodur Ailesi'nin Anadolu yakasındaki arsalarının inşaatlarını gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.En önemli özelliğinin arsa sahibi olmak ve bu arsalara inşaat yapmak olduğuna dikkat çeken Aydoğan şunları söylüyor: "Arsalarımıza yaptığımız inşaatlar bittikten sonra satıştan elde edilen gelirle yeni arsalar alıp, yine bu arsalarda yeni projeler üretiyoruz." 


Arazi satın aldı 

Yurtdışında da yatırımları bulanan Aydoğan Grubu, radarına Ukrayna'yı almış durumda. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 4 milyon dolar değerinde 10 dönüm bir arazi satın aldıklarını söyleyen İrfan Aydoğan, burada yapacakları yatırım hakkında şu bilgileri veriyor: "Bu arsayı Çanakkale Seramik'in Ukrayna bayisi ile ortaklaşa aldık. 20 milyon dolarlık bir yatırımla beş yıldızlı bir otel kurmayı planlıyoruz." 


Para


Geri Dön