28 / 03 / 2024

Aydoğan İnşaat, 2015'te kentsel dönüşüme odaklanacak!

Aydoğan İnşaat, 2015'te kentsel dönüşüme odaklanacak!

Aydoğan İnşaat, 2015'te kentsel dönüşüme odaklanacak. İstanbul Anadolu Yakası'nın eski ve değerli lokasyonlarından Moda, Erenköy, Caddebostan, Göztepe gibi bölgelerde önemli konut projelerine imza atan Aydoğan İnşaat, projelerini tüm hızıyla sürdürüyor.



İstanbul Anadolu Yakası'nın eski ve değerli lokasyonlarından Moda, Erenköy, Caddebostan, Göztepe gibi bölgelerde önemli konut projelerine imza atan Aydoğan İnşaat, Aydoğanpark Tuzla, Evrenpark Fenerbahçe ve Caddepark Erenköy projelerini tüm hızıyla sürdürüyor. 


Firma, öte yandan Zonguldak'ta sahip olduğu otelin yerine 3 bin metrekare alana inşa edilmek üzere iş merkezinin yapımına da start verdi. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak olan Aydoğan İnşaat, ayrıca özellikle İstanbul'da bir otel yapmak için arazi arayışlarına da başladı. Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, bu yılın sonunda İstanbul'un değerli semtlerinden Fenerbahçe ve Göztepe'de toplam 42 daireden oluşacak iki yeni projeye başlayacaklarını belirterek, bu iki projenin de kentsel dönüşüme yönelik olduğunu söylüyor. Bugüne kadar 250 bin metrekarelik inşaat alanına imza attıklarını kaydeden Aydoğan, devam eden projelerini ve yeni yapacakları yatırımlarını bizimle paylaştı... 


Firmanızın kuruluş hikayesini anlatır mısınız? 

Firmamızın temelleri 1947 yılında dönemin en önemli sanayi şehirlerinden Zonguldak'ta, rahmetli babam Muhammed Aydoğan tarafından atılmıştır. Gıda toptancılığıyla başlayan bu teşebbüs, 1960'lı yıllarda bulunduğu iş yerlerinin ve depolarının, oturacakları konutların inşaatını yapmakla başlamışür. 1969'da Zonguldak'ın ilk turistik oteli olan Ay Otel'in inşaatı yapılmış ve işletmeye açılmıştır (2015 yılı itibariyle Ay Otel'in yerine iş merkezi inşaatına başlıyoruz). Bir aile şirketi olan Aydoğan Group'un İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığını 1987'den beri yürütmekteyim. İnşaat sektörüne ilk adımımızı Marmara Ereğlisi'nde 132 villadan oluşan bir projeyle attık. Bu sırada İstanbul Anadolu Yakası'nda da muhtelif inşaatları tamamladık. 


Dünya Real Estate


Geri Dön