28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü 2015'te kentsel dönüşümle büyüyecek!

İnşaat sektörü 2015'te kentsel dönüşümle büyüyecek!

İNŞAAT Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenerek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi.



İNŞAAT Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, Bursa'da bina stokunun büyük kısmının çarpık ve kaçak yapılardan oluştuğunu, kentsel dönüşümle birlikte hareketlenerek inşaat sektörünün 2015 yılında büyüyeceğini söyledi. Akyıldız, "2014 yılında birçok unsurdan dolayı inşaat ve konut sektöründe yavaşlama ve hızlanmalar oldu. Bilhassa 2014 yılının ilk yansında imar yönetmeliğinde değişiklik oldu. Bu sebeple 2014 yılının ilk 6 ayında inşaat ve konut sektöründe hızlanma oldu. 2015 yılında inşaat ve konut sektöründe büyümenin devam edeceği kanaatindeyiz" dedi. 


KONUTA TALEP ARTACAK 

Konut sektörünün hızlı büyümesiyle ilgili bazı tenkitler olduğunu haürlatan Akyıldız, "Bursa ve Türkiye ölçeğinde bakıldığında konut fazlası var. Güvenli ve sağlıklı konut fazlası olmadığım, büyük bir bölümünün çarpık ve kaçak yapılaşmadan oluştuğunu düşünüyoruz. Deprem riskinin artmasıyla birlikte yeni yapılan sağlıklı konutlara talebin artacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla inşaat ve konut sektörünün 2015 yılında büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu. 


Akşam Bursa ek


Geri Dön