28 / 03 / 2024

Ayhan Barut: Öğrencilerden yurt ücreti ve kira parası alınmasın!

Ayhan Barut: Öğrencilerden yurt ücreti ve kira parası alınmasın!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine tepki gösterdi. Barut, "Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Milletvekili Ayhan Barut, Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlere ara verilmesinin ardından ailelerinin yanına dönen öğrencilerden yurt ücreti ve ev kirası istenmesine ilişkin konuştu. 

Adana Ses Haber'de yer alan habere göre; konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunan Ayhan Barut, "Evlerine ve memleketlerine dönen öğrencilerimizden kalmadıkları halde yurt ücreti ve kira parası isteniyor. Bu haksızlık derhal giderilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmemeli, aksine daha çok desteklenmeli" diye konuştu.

KAYITSIZ KALMADI, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Salgın sebebiyle eğitime ara verilince çoğunluğu üniversite öğrencisi olmak üzere milyonlarca öğrenci, kaldıkları yurtlardan ve kiraladıkları evlerden ayrılıp ailelerinin yanına, memlekete gittim. Ancak öğrencilerden hala yurt ücreti ve kira parası istenmesi çeşitli tartışmalara sebep oldu. Öğrencilerin dile getirdiği 'Haksız kazanca son verin' çağrısına kayıtsız kalmayan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergesi sundu.

"ÖĞRENCİLERE YURT ÜCRETİ VE KİRA YARDIMI YAPILMALI"

Öğrencilerin yaşadıkları süreçten söz edip sorunlarını ve çözüm önerilerini ifade eden Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Ülkemizi de tehdit eden Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmesi, alınan önlemler ve getirilen kısıtlamalar yüzünden büyük çoğunluğu üniversitede eğitim gören on binlerce öğrencimiz bulundukları kentlerden ayrılıp ailelerinin yanlarına dönmek zorunda kaldı. Öğrencilerin yaşadığı güçlükler, manevi ve maddi zorluklar herkesin malumudur. Tüm zorluklara rağmen eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilerimizden, kaldıkları yurtların ve kiraladıkları evleri de boşaltmalarına karşın büyük bir sorunla daha karşı karşıladır. Öğrencilerimiz kalmadıkları yurtların oturmadıkları kiralık evlerin ücretini ödemeye zorlanmaktadır. Salgına karşı toplumsal seferberliğin başlatıldığı bu kriz döneminde, öğrencilerimize 'para' dayatmasını kabul etmiyoruz. Öğrencilerden kalmadıkları yurtların ücretinin ve evlerin kirasının istenmesi anlaşılabilir değildir. Zaten, salgın nedeniyle ülkemizde ekonomik yaşam durma noktasına gelmiş yüz binlerce işyeri kapatılmış, çalışanlar işe gidememektir. Öğrencilerin yaşadığı bu zorluklar, güç durumdaki ailelerini de oldukça mağdur etmiştir. Öncelikle ihtiyaç sahibi ve öğrenci okutan ailelerimize devlet yardımı sağlanmasını, öğrencilere yurt ücreti ve oturdukları evler için kira yardımı yapılmasını istiyoruz."

"YURT ÜCRETLERİ VE EV KİRALARIYLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPACAK MISINIZ?"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis'e sunduğu önergede şu sorulara yer verdi: 

"1- Eğitime verilen aranın ardından evlerine, memleketlerine dönmek zorunda kalan öğrencilerin yurt ücretleri ve ev kiraları ile ilgili bir düzenleme yapacak mısınız?

2- Yarınlarımız olan öğrencilerimiz üzerinden yapılan bu haksız kazanca 'dur' diyecek misiniz?

3- Geleceğimiz olan öğrencilerimizin yaşadığı bu mağduriyete bir çözüm üretecek misiniz?

4- Yaşanan salgın nedeniyle zor duruma düşen öğrenci ailelerine ve öğrencilere yurt ücreti ve ev kirası ödenmesi hususunda bir çalışma yapacak mısınız?

5- Kalmadıkları yurtların ücretini, oturmadıkları evlerin kirasını ödemek zorunda bırakılan öğrencilerimize sahip çıkacak mısınız?"

Sakarya'da emlakçılar ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıttı!

Neşe Kangüleç, Atakum'daki yazlığını sağlık çalışanlarına tahsis etti! 


Geri Dön