29 / 03 / 2024

Ayhan Barut'tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

Ayhan Barut'tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, milyonlarca üniversite öğrencisinin yeterli sayıda öğrenci yurdu olmaması sebebiyle barınma problemiyle karşılaştığını, özel yurtlar ve konut kiralarına yapılan fahiş zamların da öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Adana  Milletvekili Ayhan Barut, milyonlarca üniversite öğrencisinin yeterli sayıda öğrenci yurdu olmaması sebebiyle barınma problemiyle karşılaştığını, özel yurtlar ve konut kiralarına yapılan fahiş zamların da öğrencileri mağdur ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; eğitimde fırsat eşitliği talebine dikkat çeken Ayhan Barut, "Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununa kesin ve kalıcı çözüm bulunmalı, özel öğrenci yurtları ve ev kiralarındaki fahiş artışa müdahale edilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmeden desteklenmelidir. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalıdır" diye konuştu.

Ayhan Barut tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

"ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR"

Geçtiğimiz sene Kovid-19 salgını sebebiyle eğitime ara verildiğini hatırlatan; buna rağmen milyonlarca öğrencinin, kaldıkları yurtlardan ve kiraladıkları evlerden ayrılıp memleketine gittiğine vurgu yapan Ayhan Barut, öğrencilerin kalmamalarına rağmen yurt ücretlerini ve konut  kiralarını ödediklerini dile getirdi. Üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitim sürecinde de desteklenmediğini, KYK kredileri ve harçlar sebebiyle mağdur olduğuna dikkat çeken Barut, "Yeni eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken her koşulda desteklenmesi, iyi bir eğitim almaları için çaba gösterilmesi gereken üniversite öğrencilerimiz yine yetersiz yurtlar nedeniyle, özel yurtların ve ev kiralarının fahiş oranda artması sebebiyle mağdur ediliyor" şeklinde konuştu.

Ayhan Barut tan öğrencilere kira desteği çağrısı!

"DESTEK İÇİN YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

Öğrenciler ve ailelere devlet yardımı sunulmasını, öğrencilere yurt ücreti ve oturdukları konutlar için kira yardımı yapılmasını talep eden Barut, "Ülkenin her yerinde ihtiyaç bulunmamasına rağmen üniversiteler açıldı ama yeteri oranda yurt yapılmadı. Yetersiz öğrenci yurtları nedeniyle mağdur olan öğrencilerimiz, özel yurtların ve ev kiralarının fahiş oranda artması nedeniyle de yine yalnız ve sahipsiz bırakıldı. Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununa kesin ve kalıcı çözüm bulunmak zorundadır. Özel öğrenci yurtları ve ev kiralarındaki fahiş artışa müdahale edilmeli, öğrencilerimiz ve aileleri mağdur edilmeden desteklenmelidir" ifadelerini kullandı.

Barut, açıklamasını devleti konuyla ilgili yasal düzenlemeyi gerçekleştirmeye, gençlerin eğitim hayatını ve yaşamlarını kolaylaştırmaya ve destek vermeye çağırarak bitirdi.

Ev kiralarına yüz yüze eğitim zammı!


Geri Dön